Gaileņu pīrāgs "pa gaisu"

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • Saišķītis timiāns
  • Daži zariņi rozmarīns
  • 400 g gailenes
  • 150 g žāvēta cauraugusi cūkgaļa
  • 1 glāze baltvīns
  • 2 tēj. k. graudainās sinepes
  • Pikucītis sviests
  • Mīklai:
  • 3 glāzes milti
  • 200 g auksts sviests
  • Šķipsniņa cukurs
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 tēj. k. paprikas pulveris
  • Mērcei:
  • 100 ml saldais krējums
  • 2 ēd. k. skābais krējums
  • Šķipsniņa muskatrieksti
  • Šķipsniņa kaijenas pipari
  • 50 g labi kūstošs siers

Pagatavošana

120 min.
  1. Gailenes sagatavo cepšanai.
  2. Sagriež sīpolu un puravu, kurus apcep uz pannas un, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, tos sutina baltvīnā un pievieno sinepes.
  3. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno gailenes, izsautēto puravu+sīpolu, sagriezto cūkgaļu. To visu apcep 15min.
  4. Gatavo mīklu. sajauc kopā visas mīklai nepieciešamās garšvielas un iegūst mīklu.
  5. Uz galda izber nedaudz miltus, lai mīkla nepieliptu-rullējot. Mīklu izrullē pietiekamā biezumā (4-5mm) un ieklāj pannā.
  6. Gatavo mērci, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
  7. Virs mīklas, pannā, iepilda iepriekš apcepto masu glazē ar mērci un ievieto krāsnī 200°C uz 30 līdz 40 min.
  8. http://www.virtuvesvirietis.blogspot.com/2011/10/pirags-pa-gaisu.html
  9. Mana vīrieša receptes, kuras iesaku visiem-nepārspējami gardi!
  10. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti