Sākums > Receptes > Deserti

Plovs baltkrievu gaumē

2012. gada 8. februāris
Foto: Rebeka Brīvmane
Pagatavošana
90 min
1. Gaļu sagriež smalkos gabaliņos un apcep eļļā tieši tajā katlā, kur gatavos, vēlams čuguna.
2. Tad apcep atsevišķi sarīvētus burkānus.
3. Tiem pievieno tomātus un plova garšvielas, piparus, sāli. Veidojas burvīgi smaržojoša oranža masa.
4. Tātad katlā ir gaļa, tai virsū liek tomātu/burkānu masu un tad rīsus.
5. Rīsos iesprauž kādas 6 ķiploku daiviņas.
6. Virsū lej ūdeni, ~ 1cm virs rīsiem,
7. Liek čuguna katlu cepeškrāsnī 180 grādos uz 1 stundu,
8. Izņem, ļauj atpūsties, samaisa un ēd.
9. Labu apetīti!
Uz augšu