Plovs baltkrievu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 750 g jērs vai cūkgaļa
  • 1 kg blanšēti tomāti bez sēklām
  • 500 g rīsi, kas pirms tam rūpīgi mazgāti
  • 4 lieli burkāni
  • Olīveļļa
  • Plova garšvielas - iegādājama AVOKADO vai jāatved no Baltkrievijas (tajā ir arī kumīns)

Pagatavošana

90 min.
  1. Gaļu sagriež smalkos gabaliņos un apcep eļļā tieši tajā katlā, kur gatavos, vēlams čuguna.
  2. Tad apcep atsevišķi sarīvētus burkānus.
  3. Tiem pievieno tomātus un plova garšvielas, piparus, sāli. Veidojas burvīgi smaržojoša oranža masa.
  4. Tātad katlā ir gaļa, tai virsū liek tomātu/burkānu masu un tad rīsus.
  5. Rīsos iesprauž kādas 6 ķiploku daiviņas.
  6. Virsū lej ūdeni, ~ 1cm virs rīsiem,
  7. Liek čuguna katlu cepeškrāsnī 180 grādos uz 1 stundu,
  8. Izņem, ļauj atpūsties, samaisa un ēd.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti