Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Griķu pārslu sautējums

2012. gada 12. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. 1 lielu sīpolu smalki sagriež un cep eļļā.
Foto: Nataša Rogova
2. 1 lielu sarkano papriku sagriež mazos kubiņos un pievieno sīpoliem.
3. Mazos gabaliņos sagriež puravu, 1 vidēja lieluma. Liekam pannā, visu izmaisa un sautē uz nelielas uguns.
4. Tomāti pazuduši no kadra, mums būs nepieciešami 4 svaigi palieli tomāti vai arī 1/2 buņdžiņa no konservētiem tomātiem (maza buņdžiņa). Ja ņem svaigus tomātus, tad noblanšē, noņem mizu un sagriež. Liekam pannā. Ja buņdžiņas tomātus tad vienkārši pievieno kopējā pannā, izmaisa un sautē.
5. Ja sautēšanas laikā darzeņu šķidrums pārāk ātri iztvaiko un viss ir sauss, ka tūlīt cepsies klāt, tad pievieno ūdeni.
6. Arī burkāns nav kadrā. 1 lielu burkānu sarīvē uz rupjās rīves un liek pannā. Visu sautē uz nelielas uguns ap 15 minūtēm, pagaršo, kad šķiet, ka gandrīz mīksts, tad pievieno garšvielas, kādas vēlamies.
Foto: Nataša Rogova
7. Uzber 250 ml griķu pārslas uz dārzeņiem,i zmaisa, pievieno 5 ēd. k. skābo krējumu, nedaudz ūdeni, lai pārslām ir kur uzbriest ap 100 ml, izmaisa un sautē uz mazas uguns vēl 5 minūtes.
8. Pasniedz un mielojas!
9. Labu apetīti!
Uz augšu