Maize manās mājās

2012. gada 12. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Miltus sajauc ar sāli.
2. Raugu izsķīdina siltā ūdenī un pievieno cukuru, atstāj uz 10 minūtēm.
3. Raugu pielej miltiem, pievieno eļļu,izmīca mīklu. Ja par sausu, tad pievieno ūdeni,j a par lipīgu, tad miltus. Mīklai jābūt maigai, bet nav jālīp pie rokām.
4. Ieliek mīklu traukā, apsedz ar pārtikas plēvi un noliek siltā vietā uz 1 stundu. Es uzsildu cepeškrāsni līdz 40 gradiem, izslēdzu un tur raudzēju.
5. Bildē ar ciparu 1.mīkla tikko samīcīta; bildē ar ciparu 2.uzrūgusi mīkla.
6. Uz cepamās plāts uzliek cepamo papīru, nedaudz apkaisa ar miltiem, liek virsū mīklu, izveido maizītes formu, pārkaisa ar miltiem un atsāj uz 20 minūtēm zem dvieļa rūgt.
7. Cipars 3.mīkla pirms un 4. pēc pastāvēšanas.
Foto: Nataša Rogova
8. Cepeškrāsnī pašā apakšā ieliek trauku ar ūdeni, jo vajadzīgi tvaiki. Cepampannu ar maizi liek uz zemākā nodalījuma un cep 210 grādos ap 20 minūtēm
9. Gatavo maizīti apsedz ar dvieli un ļauj atdzist un tik tad griež.
10. Es esmu pārsteigta par gala rezultātu, jo maize ir neizsakāmi garda. Mīksta, maiga, svaiga un pašas rokam cepta.
Foto: Nataša Rogova
11. Šī maize cepta no puses no dotajam sastāvdaļām. Ja cep pilnu recepti, tad būs divas maizītes.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu