Alū sautēta gaļa

5 1

Sastāvdaļas

  • 800 gr liellopa gaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 burkāni
  • 1 selerija
  • 1 puravs
  • 500 ml tumšā alus
  • 1 ēd.k. miltu
  • 1 ēd.k. etiķa
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 1 tējk. kaltēta timiāna vai majorāna
  • 500 gr kartupeļu
  • Sviests cepšanai
  • Sāls,cukurs
  • Pipari

Pagatavošana

130 min.
  1. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina.Gaļu sagriež kubiņos, un seleriju arī. Puravus sagriež ripiņās.Gaļu apcep sakarsētā sviestā.Apcep arī sīpolus un ķiplokus,pārkaisa ar miltiem, apbrūnina un liek klāt sagrieztos dārzeņus, sāli, piparus, šķipsniņu cukura. Pārlej ar alu, iemaisa etiķi, majorānu vai timiānu,un ķimenes, visu uzvāra. Sautēšanai izmanto karstumizturīgu trauku ar vāku. Cep cepeškrāsnī 175 grādos un sautē apmēram 80 min (līdz gaļa ir mīksta). Kartupeļus sagriež kubiņos, liek klāt sautējumam un turpina sautēt vel 45 min.Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas!
  2. Labu apetīti! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni