Mazās kotletītes tomātu mērcē

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 2 sīpoli nelieli
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • Kartupelis vai mērcēta baltmaize
  • Svaigi pētersīļi
  • 3 ēd. k. krējuma
  • Eļļa
  • 400 ml tomātu mērces
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • Sāls
  • Pipari
  • Cukurs
  • Malts mustkatrieksts

Pagatavošana

60 min.
  1. Maltajai gaļai pievieno garšvielas (sāls, pipari, mustkatrieksts), vienu mazu sīpolu sasmalcinātu, 3d aiviņas ķiploka - izspiestas caur spiedi, nelielu rīvētu kartupeli vai mērcētu baltmaizi, svaigus pētersīļus smalki sakapātus, 1 ēdamkaroti skābā krējuma. Visu labi samīca!
    Maltajai gaļai pievieno garšvielas (sāls, pipari, mustkatrie...
  2. Uzkarsē pannu, pievieno nedaudz eļļas, veido no maltās gaļas masas nelielas kotletītes (var taisīt kā frikadeles, var nedaudz lielākas, gaumes lieta) un apcep tās.
    Uzkarsē pannu, pievieno nedaudz eļļas, veido no maltās gaļas...
  3. Kad kotletītes saceptas, liek tās katliņā un sāk gatavot mērci.
    Kad kotletītes saceptas, liek tās katliņā un sāk gatavot mēr...
  4. Tajā pašā pannā, kur cepa kotletes vai citā, apcep vienu nelielu sīpolu (iepriekš to sagriežot ripiņās). Kad sīpols apcepts zeltaini brūns pievieno klāt tomātu mērci, tomātu pastu, nedaudz sāli, piparus un šķipsniņu cukura. Visu samaisa un karsē 2 min.
    Tajā pašā pannā, kur cepa kotletes vai citā, apcep vienu nel...
  5. Pēc 2 min. pārlej tomātu mērci katliņā pie kotletēm, pielej nedaudz ūdens (apmēram 50-70 ml).
    Pēc 2 min. pārlej tomātu mērci katliņā pie kotletēm, pielej...
  6. Visu sajauc kopā un ļauj tam visam pavārīties uz lēnas uguns 15 - 20 min. Neaizmirst uzvārīt kartupeļus, sagatavot salātus :)
  7. Pēc 15 - 20 min. pievieno 2 ēd. k. krējuma.
    Pēc 15 - 20 min. pievieno 2 ēd. k. krējuma.
  8. Visu samaisa un pavāra uz lēnas uguns vēl 5 min.
    Visu samaisa un pavāra uz lēnas uguns vēl 5 min.
  9. Pasniedz ar sagatavotajām piedevām.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar sagatavotajām piedevām.

Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Andis 2016. gada 18. janvāris 11:32
gardas
Gabija 2012. gada 28. oktobris 18:44
Loti garshigi...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni