Kūpināta laša pīrāgs

3 1

Sastāvdaļas

  • 125 g margarīna vai sviesta
  • 200 g kviešu miltu
  • 40 g rīvēta Parmas siera
  • 3 ēd. k. ūdens
  • Pildījumam:
  • 350 g kūpināta laša
  • 300 g spinātu (var arī saldētus)
  • 2 puravi
  • 1 ēd. k. margarīna vai sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • 3 olas
  • 300 g skābā krējuma
  • 1 ēd. k. sasmalcinātu diļļu

Pagatavošana

90 min.
  1. Pagatavo mīklu, samaisot visas izejvielas. Lai sevi neapgrūtinātu, to var ātrāk samaisīt virtuves kombainā.
    Pagatavo mīklu, samaisot visas izejvielas. Lai sevi neapgrūt...
  2. Uz 30 minūtēm liek vēsumā.
    Uz 30 minūtēm liek vēsumā.
  3. No pārējām sastāvdaļām gatavo pildījumu.
    No pārējām sastāvdaļām gatavo pildījumu.
  4. Sagatavo spinātus. Svaigos sasmalcina/atkausētos rūpīgi notecina. Puravus sasmalcina.
    Sagatavo spinātus. Svaigos sasmalcina/atkausētos rūpīgi note...
  5. Spinātus un puravus taukvielās uzkarsē, pievieno sāli un piparus.
    Spinātus un puravus taukvielās uzkarsē, pievieno sāli un pip...
  6. Lasi sagriež kubiņos.
    Lasi sagriež kubiņos.
  7. Sagatavoto mīklu ieklāj veidnē ar noņemamām malām. Cep 200 grādos apmēram 15 minūtes.
    Sagatavoto mīklu ieklāj veidnē ar noņemamām malām. Cep 200 g...
  8. Pēc pamatnes apcepšanas pilda to ar spinātu - puravu maisījumu.
    Pēc pamatnes apcepšanas pilda to ar spinātu - puravu maisīju...
  9. Pārkaisa ar laša gabaliņiem.
    Pārkaisa ar laša gabaliņiem.
  10. Krējumu sakuļ ar olām, sāli un dillēm.
    Krējumu sakuļ ar olām, sāli un dillēm.
  11. Pārlej lasim.
    Pārlej lasim.
  12. Turpina cept 200 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tas kļūst zeltaini brūns.
    Pasniedz ar mērci, kura pagatavota no skābā krējuma, svaigiem lociņiem un svaigiem gurķīšiem.

    Labu apetīti!
    Turpina cept 200 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tas kļūst z...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Miks 2015. gada 20. decembris 18:14
Kolosāls pie Austrāljas baltvīna. Tāda izsmalcināta garša veidojas. Sieva pagatavo pīragu, no manis Jacob Creek. Tā arī baudam dzīvi.
arcus 2015. gada 20. augusts 07:48
Varētu būt labi, tikai ideāli būtu īstos dūmos kūpināts lasis, nevis lielveikalos nopērkamais, kurš īstus dūmus nav redzējis.
Linda 2015. gada 18. augusts 11:35
Es domāju, ka tā mīkla bišķi jāpacep viena, jo no tā pildījuma izskatās, ka apakša nav labi izcepusies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni