Tīģergarneļu - lapu salāti

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 150 g nevārītas tīģergarneles
  • Dažādu lapu salāti pēc ieskatiem (ledus salāti, rukolas, romiešu salātlapas u.c.)
  • 1 tomāts
  • 1 /2 avokado
  • 3 - 5 ķiploka daiviņas
  • Citrona sula
  • Olīveļļa cepšanai
  • Parmezāna siers
  • Sāls

Pagatavošana

10 min.
  1. Ja tīģergarneles ir saldētas - tās vispirms atkausē, tad izloba no čaulām. Uzkarsētā olīveļļā uz lielas uguns tās apcep, līdz garneles iegūst rozā nokrāsu, beigās pievieno sāli un sasmalcinātus ķiplokus pēc saviem ieskatiem. Ķiploki jāpievieno tikai beigās, citādi tie ātri sadeg un zaudē savu aromātu. Atstāj uz pannas bez uguns un atļauj ievilkties garšām. Tikmēr sagatavo salātus: izvēlētās salātlapas saplūkā salātbļodā, piegriež tomātu (var izmantot arī ķiršu tomātiņus), avokado un piespiež citrona sulu. Visbeidzot pievieno iepriekš apceptās garneles ar ķiplokiem, pārkaisa ar sarīvētu pamezāna sieru, visu samaisa un ļauj pāris minūtes garšām "ievilkties". Pasniedz kopā ar piedevām vai ēd vienus pašus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti