Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grillēts lasis medus - citrona mērcē

2011. gada 22. novembris
Foto: Artūrs Reneslācis
Pagatavošana
20 min
1. Olīveļļā iemaisa jūras sāli un citronpiparus (Pēc jūsu izvēlēto garšas stiprumu). Lasi apsmērē šai jau iepriekš sagatavotā olīveļļas masā un ļauj nedaudz tam savilkties ledusskapī (30min).
2. Kad lasis savilcies, apsmērē to atkārtoti un liek to grillēties (ieteicams grillpanā, lai zivs uz dārza grilla nezaudē mitrumu.
3. Kad lasis no abām pusēm labi apcemies, pārvieto to uz servējamā šķīvja. Pārlej ar medus - citrona mērci (medus + svaigi spiesta citrona sula 1:1).
4. P.S. Lasis labi saskanēs ar fritētām kartupeļu pusītēm un Baltvīnu - Lindemans Chardonnay
5. Lai labi garšo!
Uz augšu