Aveņu siera kūka ar balto šokolādi

4 1

Sastāvdaļas

  • Kūkas pamatnei:
  • 250 g Kalev cepumu ar citrona garšu (pusotra paciņa)
  • 100 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 600 g mīkstā siera
  • 250 g aveņu
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • Virskārtai:
  • 250 g mīkstā siera
  • 200 g Kalev baltās šokolādes White (bez piedevām)

Pagatavošana

90 min.
  1. Apaļo formu (~26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
  2. Sasmalcina cepumus un samaisa ar mīkstu, bet ne izkausētu sviestu.
  3. Sasmalcināto cepumu un sviesta masu iepresē cepamajā formā.
  4. Sajauc svaigo sieru ar cukuru, pa vienai pievieno olas, nepārtraukti putojot masu. Beigās pievieno avenes, pārlej ar iegūto masu sasmalcinātos cepumus, kas iepresēti formā.
  5. Cep 180°C 30–45 minūtes.
  6. Ļauj kūkai atdzist.
  7. Glazūrai izkausē šokolādi un sajauc ar istabas temperatūras svaigo sieru, pārlej pār gatavo kūku.
  8. Kūku notur ledusskapī vismaz pusstundu pirms pasniegšanas.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Alise Lazdiņa 3. marts 14:11
Šī ir mūsu ģimenes pati garšīgākā top 1 kūka, ko gatavojam uz visiem svētkiem! :)
Anete 2016. gada 6. novembris 09:18
joti joti joti garda
Anda Vērpēja 2016. gada 6. novembris 08:39
Sanāca ļoti garda kūka, paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize