Pikantās adzuki pupiņas

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 saujas adzuki pupiņu
  • 1 glāze ūdens
  • 1 ābols
  • 1 burkāns
  • 50 g ķirbja vai kabača
  • 2 ēd.k. kečupa vai asās plūmju mērces
  • 1 tēj. k. brūnā cukura
  • Sāls, pipari, muskatrieksts pēc garšas

Pagatavošana

45 min.
  1. Adzuki pupiņas ir nopērkamas lielveikalos un tām ir patīkama dūmu garša, tādēļ ļoti piemērotas šādiem sautējumiem. Tātad uz nakti izmērcējam pupiņas. Tad liekam katlā un aplejam ar glāzi ūdens. Mazliet pavāra, kādas 10 minūtes, (garšvielas liekam klāt tikai beigās) un pievieno gabaliņos sagrieztu kabaci, kā arī sarīvētu burkānu.Turpina vārīt un pēc 10 minūtēm pieliek gabalos sagrieztu ābolu. Kad pupiņas ir gandrīz mīkstas un ūdens praktiski izvārījies, pievieno visas garšvielas. Ēdiens 2 personām gatavs. Pēc vēlēšanās var pievienot skābu krējumu, tumīgumam miltus. Pasniedz ar rīsiem vai baltmaizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni