Kartupeļu sacepums ar gailenēm un vistu

5 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 400 -500 g svaigu gaileņu
  • 5 svaigi vistas šķiņķīši
  • 1 kg kartupeļu
  • 1 sīpols
  • Sviests
  • 100 g saldā krējuma
  • Siers
  • Garšvielas (sāls, pipari, dažādas piedevas pēc izvēles)

Pagatavošana

80 min.
  1. Iepriekš novār vistas šķiņķīšus līdz gatavībai (vārot vistu pievienojam nedaudz sāli vai citas garšvielas gaļai). šķiņķīšu vietā var izmantot arī stilbiņus vai fileju.
    Iepriekš novār vistas šķiņķīšus līdz gatavībai (vārot vistu...
  2. Gaļu atdala no kauliem un sagriež smalkākos gabaliņos.
    Gaļu atdala no kauliem un sagriež smalkākos gabaliņos.
  3. Kartupeļus notīra un sagriež šķēlēs.
    Kartupeļus notīra un sagriež šķēlēs.
  4. Sīpolu notīra, sagriež kubiciņos un apbrūnina eļļā (eļļu pievienot minimāli, tā lai sīpolus nerautu klāt).
    Sīpolu notīra, sagriež kubiciņos un apbrūnina eļļā (eļļu pie...
  5. Pa to laiku sagatavo gailenes - ja nepieciešams attīra un noskalo.
    Pa to laiku sagatavo gailenes - ja nepieciešams attīra un no...
  6. Pēc tam, kad sīpoli ir apcepti, pievieno gailenes un cep līdz pazudīs ūdens, kas parādījās cepot gailenes, gailenes nedaudz pasāla, var papiparot vai pievienot citas garšvielas.
    Pēc tam, kad sīpoli ir apcepti, pievieno gailenes un cep līd...
  7. Kad ūdens gandrīz pazudis, var pievienot sviestu - kādu ceturdaļu no paciņas, bet vispār jau pēc izvēles, cik daudz vēlaties.
    Kad ūdens gandrīz pazudis, var pievienot sviestu - kādu cetu...
  8. Visu apcep vēl 5 min. un gailenes būs gatavas.
    Visu apcep vēl 5 min. un gailenes būs gatavas.
  9. Cepamajā pannā pirmajā kartā liek kartupeļus, apkais nedaudz ar sāli un garšvielām kartupeļiem un nākamajā kārtā liek visu gaļu.
    Cepamajā pannā pirmajā kartā liek kartupeļus, apkais nedaudz...
  10. Tad trešajā kārtā liek atkal kartupeļus, pakaisa ar garšvielām un ceturtajā kārtā liek apceptās gailenes ar sīpoliem.
    Tad trešajā kārtā liek atkal kartupeļus, pakaisa ar garšviel...
  11. Piektajā kartā man parasti paliek nedaudz kartupeļu, kurus salieku virs gailenēm. to visu pārlej ar saldo krējumu. Saldajam krējumam var pievienot arī kādas garšvielas - piparus, vai zaļumus. Tad jau var likt cepeškrāsnī uz 200 grādiem, uz kādām 40-50 min., vai līdz kartupeļi ir gatavi.
    Piektajā kartā man parasti paliek nedaudz kartupeļu, kurus s...
  12. Beigās pārkaisa gatavo sacepumu ar sarīvētu sieru, pagaida 3-5 min. un liek šķīvjos iekšā!
  13. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ivo 2014. gada 11. janvāris 13:18
Tiešām labais!!!
Šodien pagatavoju. Es gan gailenes aizvietoju ar šmpinjoniem un vēl pa virsu vistiņai uzkaisīju sarkano papriciņu.
IESAKU VISIEM PAMĒĢINĀT
Līdžis 2011. gada 6. decembris 01:52
Tāpēc,ka tie ir vārīti šķiņķīši nevis vista!!!
Astra 2011. gada 25. septembris 22:30
šodien ar vīru pagatavojām šo sacepumu - mēli var norīt. pasakaini gards :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni