Saldā desas mērce

5 1
Labi der kopā ar vārītiem kartupeļiem.

Sastāvdaļas

  • 1 /3 Lido klasiskās desas
  • 11 vidēji šampinjoni
  • 3 - 4 vidēji lieli sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 3 nelieli burkāni
  • 200 - 300 ml piena
  • 2 - 3 karotes miltu
  • Sviests
  • Olīveļļa
  • 1 karote medus
  • Timiāns
  • Baziliks, ja ir tad svaigo
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Smalkos kubiņos sagrieža desu. Burkānus sagriež 3 - 5 cm garās strēmelītēs. Sasmalcina ķiplokus. Nelielās šķēlītēs sagriež sīpolus.
    Smalkos kubiņos sagrieža desu. Burkānus sagriež  3 - 5 cm ga...
  2. Uzsilda pannu un ieliek 1 ēd. k. sviesta, kad sviests ir izkusis, liek cepties sīpolus. Sīpolus apmaisa un pasāla, pievien piparus, šķipsniņu timiāna un baziliku (man bija svaigs, liku 6 lapiņas).
  3. Kad sīpoli nedaudz apcepušies, pievieno desu un ķiplokus, nedaudz apcep. Ja sviests ir sasūcies sīpolos, pievieno vēl nedaudz.
  4. Kad desa viegli apcepusies, pievieno burkānus. Burkānus vajag nedaudz pasālīt, lai sāk izdalīties sula. Visu apmaisa un pievieno sāli, ja nepieciešams.
  5. Kad burkāni drusku apcepušies, pievieno šampinjonus un visu apmaisa.
  6. Pēc 3 min. pievieno vienu karoti medus un iemaisa. Visu sautē 10 - 15 min., kamēr burkāni ir gatavi.
  7. Atsevišķā katliņā ielej 3 ēdamkarotes olīveļļas, kad eļļa uzsilusi ieber 2 -3 karotes miltus un visu samaisa, līdz izveidojas putriņa, pēc tam pievieno pienu un visu labi samaisa un nedaudz uzsilda.
  8. Silto mērci pievieno pannā, kur cepās visas sastāvdaļās un iemaisa mērci, nedaudz pasilda, lai sāk burbuļot un slēdz ārā.
  9. Ja mērce liekas pabieza, tad pielej un iemaisa nedaudz vēl pienu. Atstāj uz 5 min., lai ievelkas, ja ir, tad var uzlikt pa augšu zilā siera gabaliņus.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni