Biešu zupa ar skābētiem kāpostiem jeb borščs

5 1
Biešu zupa ar skābētiem kāpostiem jeb borščs
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 cūkgaļas lāpstiņa ar kauliņu
  • 1 paciņa vārītu biešu
  • 1/3 paciņas skābētu kāpostu
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 100 g tomātu pastas
  • 2-3 ēd. k. etiķa
  • Sāls pēc garšas
  • Piparu graudiņi
  • Cukurs pēc garšas
  • Ūdens

Pagatavošana

150 min.
  1. Liek vārīt cūkgaļas lāpstiņu (1 h).
  2. Paralēli sarīvē bietes un sagriež 2 ķiploku daiviņas, ko aplej ar 2 karotēm etiķa un atstāj marinēties.
  3. Uz pannas cep 1 sarīvētu burkānu, 2 sīpolus, smalki sagrieztus puslokā, un 2 ķiploku daiviņas, smalki sagrieztas.
  4. Kad burkāni ar sīpoliem jau sacepti, (viegli dzelteni), pievieno ap 100 g tomātu pastas un kopā apcep.
  5. Kad gaļa gatava, ņem ārā no buljona, un griežam mazos gabaliņos (kā jau zupai).
  6. Tikmēr paralēli buljonā iemet 1/3 paciņas skābētu kāpostu (neaizmirst kāpostus smalki sagriezt), lai vārās. Pievieno piparu graudiņus.
  7. Kad gaļa sagriezta, liek to cepties uz pannas, nedaudz apcep, un pievienoj sīpolu, burkānu un tomātu pastas masu, ko visu vēļ mazliet pacepam.
  8. Kad viss sacepies, met iekšā katlā pie kāpostiem, kuri jau tur vārās, nedaudz pavāra un liek klāt sarkanās bietītes, kas mums stāv marinādē, atkal mazliet pavāra. Papildina ar sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.

    Labu apetīti!!
    Kad viss sacepies, met iekšā katlā pie kāpostiem, kuri jau t...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dacenite 2013. gada 14. aprīlis 16:53
Tikko biju pie Pētera un ēdu, tiešām bija laba. Vēl cukuru vienu tējkaroti receptē bija piemirsus ierakstīt, bet zupiņai pielika. Vienkārši un garšīgi!
jānis 2012. gada 17. oktobris 12:42
vēl klāt var pievienot kartupeļus, kas sagriezti kubiņos vai sarīvēti uz vidējās rīves, garšīgāk un tumīgāk sanāk
seniors55 2011. gada 23. novembris 04:29
es pieliku klāt kad gatava gandrīz 2 karotes auzu pārslu,tad ir tumīgāka.tomātu pastas vietā-spilvas tom. mērci.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas