1. Vispirms bumbierus sagatavo cepšanai – nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgriež bumbiera serdi un uztaisa padziļinātu caurumu, lai būtu kur ievietot sieru. Visbeidzot no bumbiera ārējās apaļīgās malas nogriež nelielu šķēli tā, lai auglis stabilāk stāvētu uz pamatnes.
2. Bumbieru pusītes kārto uz cepampapīra, lai pie augļiem pieliptu garšvielas. Katru gabalu apslaka ar mazliet olīveļļas un uzkaisa piestā saberztu kuminu.
3. Katrā bumbiera pusītē izdobtajā caurumā liek mocarellas siera pusīti. Lai pastiprinātu ēdiena saldo garšu, pār siera pusītēm liek strēmelēs sagrieztu grilēto papriku – pa ¼ paprikas uz katru bumbiera pusīti. Ja ēdienu vēlas padarīt vēl interesantāku, var pievienot arī mazliet čili pipara. Pa virsu uzkaisa mazliet sāls un maltu melno piparu.