Sākums > Receptes > Zupas

Soļanka jeb sarkanā desas zupa

2011. gada 10. aprīlis
Foto: Liene Z.
Soļankai ir vairākas versijas – klasiskā ar nierēm, bet cita, tik pat iemīļota ir soļanka ar desu, kuras pagatavošana ir ātrāka un vienkāršāka, bet rezultāts izcili gards.
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Liene Z.
2. Sagriež sastāvdaļas līdzīgi kā attēlā vai pēc savas gaumes.
Foto: Liene Z.
3. Apcep burkānus, gurķus un desas.
Foto: Liene Z.
4. Liek vārīties ūdeni (parasti pieleju katlu līdz pusei pilnu).
5. Apcep sīpolus līdz zeltīti brūni. Liek klāt tomātu pastu un visu kopā cep apmēram 5 - 7 minūtes.
Foto: Liene Z.
6. Liek visas iepriekš apceptās sastāvdaļas vārīties, pievieno arī kartupeļus.
Foto: Liene Z.
7. Var nosmelt eļļu, ja tā pievienota iepriekš ceptajiem burkāniem, gurķiem vai desai.
Foto: Liene Z.
8. Liek katlā apceptos sīpolus ar tomātu pastu.
Foto: Liene Z.
9. Lai zupu padarītu nedaudz biezāku, var pievienot nedaudz miltus.
Foto: Liene Z.
10. Vāra 10 minūtes un pasniedz ar skābu krējumu, lociņiem un citronu.

Labu apetīti!
Foto: Liene Z.
Uz augšu