Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti citroni pēc marokāņu receptes

2011. gada 30. marts
Foto: Agita Jaunbērziņa
Pagatavošana
15 min
1. Citronus pusstundu mērcē aukstā ūdeni, lai atbrīvotos no ķimikālijām.
Foto: Agita Jaunbērziņa
2. Ņem sterilu burku, griež citronus daivās un nedaudz saspiežot, lai jau nāktu sula, liek kārtu burkā, pārber ar 1 ēdk. sāls un tā atkārto līdz burka pilna.
Foto: Agita Jaunbērziņa
3. Pa starpu ieliek pāris lauru lapas un piparu graudiņus un beigās uzspiež sulu no citrona, lai pārklātos ar šķidrumu.
Foto: Agita Jaunbērziņa
4. Uzliek vāciņu, uzraksta datumu un liek ledusskapī.
5. Gatavs būs pēc 2 mēnešiem, kā reizi pēdējais laiks to darīt, lai paspētu līdz vasaras sezonai.
6. Lieto visur, kur prasa citronu vai citrona sulu - marinādēs, salātos, konditorejā u.c. Garša intensīva, pietiek ar mazu gabaliņu. Ja ir izvēle, tad labāk marinēt citronus ar biezāku mizu.
7. Izmēģiniet!
Uz augšu