Marinēti citroni pēc marokāņu receptes

5 1

Sastāvdaļas

  • Citroni
  • Jūras sāls
  • Lauru lapas
  • Piparu graudi

Pagatavošana

15 min.
  1. Citronus pusstundu mērcē aukstā ūdeni, lai atbrīvotos no ķimikālijām.
    Citronus pusstundu mērcē aukstā ūdeni, lai atbrīvotos no ķim...
  2. Ņem sterilu burku, griež citronus daivās un nedaudz saspiežot, lai jau nāktu sula, liek kārtu burkā, pārber ar 1 ēdk. sāls un tā atkārto līdz burka pilna.
    Ņem sterilu burku, griež citronus daivās un nedaudz saspiežo...
  3. Pa starpu ieliek pāris lauru lapas un piparu graudiņus un beigās uzspiež sulu no citrona, lai pārklātos ar šķidrumu.
    Pa starpu ieliek pāris lauru lapas un piparu graudiņus un  b...
  4. Uzliek vāciņu, uzraksta datumu un liek ledusskapī.
  5. Gatavs būs pēc 2 mēnešiem, kā reizi pēdējais laiks to darīt, lai paspētu līdz vasaras sezonai.
  6. Lieto visur, kur prasa citronu vai citrona sulu - marinādēs, salātos, konditorejā u.c. Garša intensīva, pietiek ar mazu gabaliņu. Ja ir izvēle, tad labāk marinēt citronus ar biezāku mizu.
  7. Izmēģiniet!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi