Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar burkāniem pildīta vistas fileja

2005. gada 5. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo nepieciešamo. Ieslēdz cepeškrāsni uz 250 grādiem, lai iesilst. Cepešpannu izklāj ar folliju. Vienmērīgi nosmērē folliju ar margarīnu.
2. Sagatavo produktus. Kjiploka daiviņas izspied ar ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Burkānu nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sajauc burkānus kopā ar ķiplokiem. Ja vēlies, pievieno nedaudz sāls. Vistas fileju pārgriez šķērsām uz pusēm. Katrai pusītei no griezuma puses ar asu nazi uzmanīgi iegriez dziļumā “kabatiņu”. Seko, lai vistas fileja netiktu pārgriezta uz pusēm.
3. Pildi fileju un cep. Iegrieztajās “kabatiņās” ieliec pikuci margarīna un bagātīgi sapildi burkānu-ķiploku maisījumu. Rūpīgi saspied griezuma maliņu, nepieciešamības gadījumā var aizspraust ar kokteiļu iesmiņu (zobu bakstāmie arī der). Liec pildītās fileju pusītes uz follijas. Katrai filejai uzkaisi virsū nedaudz karija (apmēram ¼ tējkarotes), uzliec virsū nelielu piciņu margarīna un pārklāj ar ļoti plāni sagrieztu siera šķēli. Liec cepešpannu pa vidu cepeškrāsnij un cep 250 grādu karstumā 20-25 minūtes, atkarībā no filejas lieluma. Atceries – cepot ilgāk par 25 minūtēm, vistas gaļa kļūs sausa!
4. Pasniedz. Gatavo vistas fileju var pasniegt gan ar kartupeļiem, gan pastu, gan rīsiem un dažādiem svaigajiem salātiem. Kārto vistas filejas blakus garnējumam. Garnējumam pāri pārlej uz cepešpannas sakrājušos šķidrumu.
Uz augšu