Gardie čebureki ar malto gaļu

4 1
Gardie čebureki ar malto gaļu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 4 glāze/s miltu
  • 1.3 glāze/s ūdens
  • 1 ola
  • 1 ēd. k. augu eļļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • Eļļa cepšanai
  • Pildījumam:
  • 700 g gaļas
  • 2-3 sīpoli
  • 1/2 glāze/s ūdens
  • Sāls
  • Pipari
  • 1/2 glāze/s ūdens

Pagatavošana

90 min.
  1. Mīkla. Sālsūdenī ieliek sviestu un uzvāra, karsējot tūdaļ iemaisa pusglāzi miltu, rūpīgi izmaisa visus kunkuļus un atdzesē. Pievieno olu un samaisa.
  2. Pakāpeniski iemaisot atlikušos miltus, iejauc mīklu. Ja mīkla ir lipīga, piemaisa vēl nedaudz miltu. 1 stundu atstāj, lai ievelkas. Pa to laiku 1 reizi izmīca ar rokām.
  3. Pildījumam gaļu samaļ gaļas mašīnā, sīpolus sīki sagriež, samīca ar sāli, pipariem un garšvielām. Pievieno maltai gaļai. Pielej ūdeni . Visu rūpīgi samaisa.
  4. Izrullē 1 cm biezus plācenīšus. Malto gaļu izlīdzina pa vienu plācenīša pusi, piesedz ar otru un malas saspiež kopā. Izrullē čebureku malas tā, lai nebūtu plīsumu.
  5. Cep uz pannas uz lēnas uguns no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni, vāku virsū neliek.

    Labu apetīti!
    Cep uz pannas uz lēnas uguns no abām pusēm, līdz tie kļūst z...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize