Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Gardie čebureki ar malto gaļu

2011. gada 4. marts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
90 min
1. Mīkla. Sālsūdenī ieliek sviestu un uzvāra, karsējot tūdaļ iemaisa pusglāzi miltu, rūpīgi izmaisa visus kunkuļus un atdzesē. Pievieno olu un samaisa.
2. Pakāpeniski iemaisot atlikušos miltus, iejauc mīklu. Ja mīkla ir lipīga, piemaisa vēl nedaudz miltu. 1 stundu atstāj, lai ievelkas. Pa to laiku 1 reizi izmīca ar rokām.
3. Pildījumam gaļu samaļ gaļas mašīnā, sīpolus sīki sagriež, samīca ar sāli, pipariem un garšvielām. Pievieno maltai gaļai. Pielej ūdeni . Visu rūpīgi samaisa.
4. Izrullē 1 cm biezus plācenīšus. Malto gaļu izlīdzina pa vienu plācenīša pusi, piesedz ar otru un malas saspiež kopā. Izrullē čebureku malas tā, lai nebūtu plīsumu.
5. Cep uz pannas uz lēnas uguns no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni, vāku virsū neliek.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu