Korejiešu burkānu salāti

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 2 kg burkānu
  • Marinādei
  • 200 ml olīveļļas
  • 50 ml etiķa
  • 5 lielas daiviņas ķiploka
  • 4 ēd. k. koriandra sēklu
  • 2 tējk. kajēnas piparu
  • 2 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. sāls

Pagatavošana

90 min.
  1. Burkānus notīra un ar rīvnazi (Julienne Cutter*) sagriež garos, tievos salmiņos.
  2. Pārkaisa ar 3 šķipsnām sāls un ļauj pusstundu atūdeņoties.
  3. Kamēr burkāni atūdeņojas, piestiņā saberž un uz pannas pa sauso apgrauzdē koriandra sēklas.
  4. Nomizo un sarīvē ķiplokus.
  5. Eļļai pievieno etiķi, līdz burbulim uzkarsē, ņem nost no plīts.
  6. Burkāniem nolej sulu, pārlej ar uzkarsēto eļļu un etiķi, pievieno apgrauzdētās koriandra sēklas, sarīvētos ķiplokus, Kajēnas piparus, cukuru, sāli.
  7. Kārtīgi samaisa, notestē garšu. Ja nu kas – kaut ko var papildināt. Vienam vajag asāku, citam – saldāku/sāļāku/skābāku.
  8. Jāņem vērā – Kajēnas pipari īsto efektu sāks dot nākamajā dienā.
  9. Liek traukā. Var sākt mieloties nākamajā dienā.
  10. Tūlītējai lietošanai var likt bļodā, uzglabāšanai – kāpostu spainītī. Uzglabājas vairākas nedēļas (mēnesi) vēsumā. Ja uzglabā, vajag pārliecināties, ka salātus pārņem marināde.
  11. Labi iet kopā ar svaigiem gurķīšiem.
  12. Labu apetīti!
  13. ___________________________________
  14. * Rīvnazis (Julienne cutter) Rīgā nopērkams Stockmann 4.stāvā (Victorinox, ~4 Ls, skatīt bildi). Vēl ir redzēts RITO veikalā galerijā 'Centrs' (šķiet, Tascoma ražojums).
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Leo 2012. gada 6. decembris 13:51
Man inaca perfekti jo maku taisit salatus tikai biju azmirsis sastavdalas
Jānis 2011. gada 17. decembris 19:13
:(Recepte rakstīts - līdz burbulim uzkarsē eļļu, pievieno etiķi....labāk šito nemēģināt, efekts tāds pats, ja karstā eļļā ielej ūdeni
Uldis 2011. gada 30. novembris 08:24
Eiķis, etiķis - parasts galda etiķis. Esence būs par niknu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Salāti

Jaunākās receptes