Sākums > Receptes > Salāti

Korejiešu burkānu salāti

2011. gada 23. janvāris
Foto: UgaScott
Pagatavošana
90 min
1. Burkānus notīra un ar rīvnazi (Julienne Cutter*) sagriež garos, tievos salmiņos.
Foto: UgaScott
2. Pārkaisa ar 3 šķipsnām sāls un ļauj pusstundu atūdeņoties.
3. Kamēr burkāni atūdeņojas, piestiņā saberž un uz pannas pa sauso apgrauzdē koriandra sēklas.
Foto: UgaScott
4. Nomizo un sarīvē ķiplokus.
5. Eļļai pievieno etiķi, līdz burbulim uzkarsē, ņem nost no plīts.
6. Burkāniem nolej sulu, pārlej ar uzkarsēto eļļu un etiķi, pievieno apgrauzdētās koriandra sēklas, sarīvētos ķiplokus, Kajēnas piparus, cukuru, sāli.
7. Kārtīgi samaisa, notestē garšu. Ja nu kas – kaut ko var papildināt. Vienam vajag asāku, citam – saldāku/sāļāku/skābāku.
8. Jāņem vērā – Kajēnas pipari īsto efektu sāks dot nākamajā dienā.
9. Liek traukā. Var sākt mieloties nākamajā dienā.
10. Tūlītējai lietošanai var likt bļodā, uzglabāšanai – kāpostu spainītī. Uzglabājas vairākas nedēļas (mēnesi) vēsumā. Ja uzglabā, vajag pārliecināties, ka salātus pārņem marināde.
11. Labi iet kopā ar svaigiem gurķīšiem.

Labu apetīti!
Foto: UgaScott
Uz augšu