Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Klasiskā ņujorkas siera kūka

2010. gada 27. decembris
Foto: marika jasa
Lenijam šodien dzimšanas diena- 2 gadiņi! :)
tad nu izlēmu izmantot Ziemassvētku dāvanu ``otro daļu`` Virtuves Pasaules grāmatai un izcept Lenijam par godu siera kūku ņujorkas gaumē. Šī ir mana pirmā siera kūka un izskata ziņā diez ko nesanāca :D .. nu pirmie kucēni un tā.. bet garšoja ļoti labi!
Pagatavošana
155 min
1. Cepeškrāsni sakarsē l
Foto: marika jasa
2. idz 180 grādiem. Cepumus vai sausiņus sadrupina, ieber bļodā un samīca kopā ar 50 g cukura, škipsniņu sāls un 80 g sviesta. Veidni ar noņemamām malām ieziež ar sviestu un pamatnē iepilda šo mīklu.
3. Atlikušo cukuru, sviestu un vaniļas cukuru ar škipsniņu sāls saputo gaišās putās. Olu dzeltenumu atdala no baltuma. Dzeltenumus iemaisa sviesta krēmā. Uzsijā miltus un kopā ar biezpienu un krējumu iemaisa krēmā. Olu baltumus saputo stingrās putās un arī iecilā krēmā.
4. Biezpiena maisījumu klāj uz mīklas un nolīdzina. Kūku liek krāsnī un cep ~ 1 stundu. Turpat veidnē atdzesē, pēc tam izņem no veidnes un novieto uz lēzena kūku šķivja.
5. P.S recepte no pavārgrāmatas Pasaules Virtuve [azija, austrālija, amerika]
Foto: marika jasa
Uz augšu