Klasiskā ņujorkas siera kūka

5 1
Kolekcijas: Vegānu
Lenijam šodien dzimšanas diena- 2 gadiņi! :)
tad nu izlēmu izmantot Ziemassvētku dāvanu ``otro daļu`` Virtuves Pasaules grāmatai un izcept Lenijam par godu siera kūku ņujorkas gaumē. Šī ir mana pirmā siera kūka un izskata ziņā diez ko nesanāca :D .. nu pirmie kucēni un tā.. bet garšoja ļoti labi!

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 8 personām
  • 200 g sausiņu [es izmantoju selgas cepumus klasiskos]
  • 120 g cukura
  • Sāls
  • 200 g mīksta sviesta + sviests veidnei
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 4 ēd. k. miltu
  • 350 g krējuma biezpiena [maskarpone siers, filadelfia var arī citus izmantos, es liku maskarponi]
  • 125 g skābā kŗejuma

Pagatavošana

155 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē l
     Cepeškrāsni sakarsē l
  2. idz 180 grādiem. Cepumus vai sausiņus sadrupina, ieber bļodā un samīca kopā ar 50 g cukura, škipsniņu sāls un 80 g sviesta. Veidni ar noņemamām malām ieziež ar sviestu un pamatnē iepilda šo mīklu.
  3. Atlikušo cukuru, sviestu un vaniļas cukuru ar škipsniņu sāls saputo gaišās putās. Olu dzeltenumu atdala no baltuma. Dzeltenumus iemaisa sviesta krēmā. Uzsijā miltus un kopā ar biezpienu un krējumu iemaisa krēmā. Olu baltumus saputo stingrās putās un arī iecilā krēmā.
  4. Biezpiena maisījumu klāj uz mīklas un nolīdzina. Kūku liek krāsnī un cep ~ 1 stundu. Turpat veidnē atdzesē, pēc tam izņem no veidnes un novieto uz lēzena kūku šķivja.
  5. P.S recepte no pavārgrāmatas Pasaules Virtuve [azija, austrālija, amerika]
    P.S recepte no pavārgrāmatas Pasaules Virtuve [azija, austrā...

Komentāri

Kristīne 2015. gada 14. novembris 15:49
sanāca ideāla kūciņa!
Inga Ivanova 2015. gada 14. septembris 22:11
Super recepte
Maruta 2015. gada 1. augusts 19:41
Mīļie bija sajūsmā, pat vaicāja pēc otra gabaliņa. :) Šodien izcepu atkal, taču jāteic, ka starp sieriem gan jutu atšķirību - ar philadelfiju garšoja labāk, ar mascerpone sanāca pliekanāka garša un pat nedaudz taukauināka. Taču Paldies par recepti, sanāca tieši tik lieliska cik biju gaidījusi. Taste like a piece of heaven. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize