Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kraukšķīgie vistas filejas gabaliņi sojas mērcē

2010. gada 22. decembris
Foto: Shutterstock.com
Austrumu garšas tavā virtuvē.
Pagatavošana
40 min
1. Vistas fileju nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
Foto: TeddyWife
2. Traukā iesit vienu olu un sakuļ to. Trauku izvēlas tādā lielumā, lai vistas filejas gabaliņi tajā ietilptu.
Foto: TeddyWife
3. Paņem 100 g cietes un mazos daudzumos ber klāt sakultai olai, un maisa.
Foto: TeddyWife
4. Ber klāt cieti tik ilgi, kamēr masa paliek kā akmens un nav iespējams vairs pamaisīt. Šajā brīdī ielej pavisam nedaudz ūdens (1-2 ēd. k.) un maisa masu + berot klāt atlikušo cieti. Masai jāsanāk kā skābam krējumam, bet lipīgam. Ne šķirdram!
Foto: TeddyWife
5. Kad masa gatava, ber klāt vistas filejas gabaliņus iekšā un samaisa tā, lai masa būtu visapkārt filejai.
Foto: TeddyWife
6. Nelielā katliņā lej iekšā eļļu (tik daudz, lai vistas fileja varētu peldēties tajā, gandrīz puse no pudeles, atkarīgs no katliņa). Kad eļļa uzkarsusi, liek iekšā dažus filejas gabaliņus un cepam 5-7 min., līdz tie kļūst zeltaini brūni. Tas aizņem visvairāk laika.
Foto: TeddyWife
7. Svarīgi nelikt pārāk daudz filejas gabaliņus iekšā katliņā, tie mēdz salipt kopā. Ik pa laikam pamaisa tos, lai apbrūninās smuki zeltaini brūni.
Foto: TeddyWife
8. Kad visus filejas gabaliņus esam sagatavojuši, var ķerties klāt mērcei. Notīra ingveru, ķiploku un čili piparu (attīram no sēklām). Visu sagriež mazos gabaliņos.
Foto: TeddyWife
9. Nākamais solis - atsevišķā traukā lej 3 ēd. k. ūdens, 3 ēda. k. sojas mērces, 1 ēd. k. etiķa un ber klāt 3 ēd. k. cukura. visu samaisa, tā lai cukurs izkūst.
Foto: TeddyWife
10. Pannā ielej pavisam nedaudz eļļas un ber iekšā sagrieztu ingveru, ķiploku un čili piparu. apcep zeltaini brūnus.
Foto: TeddyWife
11. Lej pannā iekšā pagatavato šķirdrumu un maisa.
Foto: TeddyWife
12. Kā tikai masa sāk karamelizēties (paliek nedaudz lipīga, šķidrums palicis mazāk, bet nav pilnībā izzudis!), ber klāt iepriekš sagatavotos filejas gabaliņus. Maisa tik ilgi, kamēr masa aplīp apkārt filejai (pāris min.).
Foto: TeddyWife
13. Liek bļodā un apber ar zaļumiem (sīpollokiem). Lieliski iet kopā ar rīsiem un kādiem salātiem.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu