Ātrās augļu kūciņas

2010. gada 6. decembris
Foto: Annija Š.
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms sagatavo augļus: banānus sagriež šķēlītes un apslaka ar citronu sulu; ķiršus notecina un viegli pārkaisa ar miltiem.
2. Lielā bļodā iesijā miltus, cieti un cepampulveri, pieber pusi cukura un vaniļas cukuru, pielej pienu, pievieno olu dzeltenumus un ar mikseri saputo.
3. Citā bļōdā puto olu baltumus ar šķipsniņu sāls un putošanas laikā iesijā atlikušo cukuru.
4. Stingrās olbaltuma putas iecilā dzeltenumos ar miltiem.
5. Veidni vai kēksiņu formu ieziež ar taukvielām un iesijā nedaudz mannas.
6. Iepilda mīklu, uzmanīgi ieliek ķiršus un banānus.
7. Liek veidni 200 grādu karstā krāsnī un cep 15 līdz 35 min. atkarībā no tā, kā izvēlējāties cept - kā mazus kēksiņus vai kā kūku.
8. Es cepu 15 min.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu