Svaigie laša salāti

4 1
Svaigie laša salāti
Foto: Depositphotos.com
Salātlapu svaigums un laša sātīgums - perfektiem salātiem :)

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 150 g mazsālītas laša filejas
  • 100 g svaigo salātu mix
  • 1-2 ēd. k. ķirbja sēklu
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 1 šķipsna/s piparu
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

20 min.
  1. Laša gabalus ierīvē ar sāli un pipariem, pievieno timiānu. Uz uzkarsētas pannas liek laša gabalus ar ādu uz leju. Cep no abām pusēm 10 min., 200 °C temperatūrā. Uz šķīvja kārto romiešu salātu lapas. Atsevišķi bļodā sajauc sāli, smilšērkšķus un olīveļļu. Kad lasis izcepts, tam noņem ādu, kārto uz salātu lapām un pārlej ar smilšērkšķu mērci. Dekorē ar plūmēm.
  2. Laša fileju sagriež palielos gabalos.
  3. Salātu lapas nomazgā, ja nepieciešams, saplūkā mazos gabalos.
  4. Lasi, salātus un sēklas liek vienā bļodā, pārber ar pipariem, pārlej ar olīveļļu un citrona sulu, viegli samaisa. Pagaršo, ja nepieciešams, papildina ar sāli un/vai pipariem.

    Labu apetīti!
    Lasi, salātus un sēklas liek vienā bļodā, pārber ar pipariem...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti