Kalmāri sarkanvīnā un tomātu mērcē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 900 g kalmāru gredzeni
  • 40 g siera
  • 950 ml tomātu mērces
  • 235 ml Chianti vīna
  • 30 ml svaigas citrona sulas
  • 15 ml olīveļļas
  • 1 ķiploku daiviņa
  • Maltu melno piparu
  • Žāvēta bazilika
  • Kajennas piparu

Pagatavošana

65 min.
  1. Ja kalmāri vēl nav apstrādāti, no kalmāra garenā ķermeņa atdala taustekļus. Kalmāru sagriež 2 cm biezos gredzenos. Samaisa kopā tomātu mērci, vīnu, citrona sulu, ķiplokus, melnos piparus, Kajennas piparus, baziliku un rīvētu sieru. Maisījumu karsē aptuveni 30 min., lai iztvaikojas alkohols. Mērcei pievieno kalmārus un turpina vārīt 25 min. Kalmāri ir gatavi, kad tie kļūst necaurredzami.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni