Kostromas biezputra (krievu virtuve)

4 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 glāzes miežu putraimu, 0,5 glāze šķelto zirņu, 1 sīpols, 2 tēj. k. timiāna, 4 ēd. k. eļļas, sāls pēc garšas, ūdens

Pagatavošana

40 min.
  1. Oriģinālā recepte:
  2. Miežu putraimus noskalo vairākos ūdeņos un uz nelielas uguns vāra 15-20 min (kopš vārīšanās sākuma). Vārīšanās laikā noņem izveidojušās putas. Pēc tam nolej lieko ūdeni un pievieno iepriekš nomērcētus un izvārītus zirņus un sīki sagrieztu sīpolu. Turpina vārīt līdz zirņi pilnībā izšķīduši un putraimi izvārījušies mīksti. Tad pievieno eļļu, timiānu un sāli. Vāra vēl 5 minūtes.
  3. Zulfijas padomi:
  4. Tiem, kas baidās no pusvārītiem sīpoliem, iesaku pievienot viegli apceptu sīpolu.
  5. 2 Timiāns ir garšviela, kas ne visiem ir pieņemama, tāpēc -pirms tā pievienošanas- iesaku padomāt. Biezputra ir garda arī bez timiāna.
  6. Ja zirņus mērcē cietā ūdenī, tad tie ātrāk izmirks un būs vieglāk izvārāmi, ja pievienosiet tējkaroti sodas.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

janis 2013. gada 23. septembris 19:49
forsi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni