Vasaras čatnijs

2010. gada 5. augusts
Foto: Dansukker
Pagatavošana
30 min
1. Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Tomātus noblanšē, noņem miziņas un sadala gabalos.
2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina.
3. Čili noskalo, izņem sēklotni un sarīvē vai smalki sakapā.
4. Visas sastāvdaļas, izņemot cukuru, katlā uzvāra un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 15 minūtes. Pievieno cukuru un turpina vārīt vēl 2-10 minūtes*.
5. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Čatniju pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
6. * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu