Vasaras čatnijs

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 g skābu ķiršu
  • 500 g tomātu
  • 2 sīpoli
  • 1 neliels ķiploks
  • 1 /2 svaiga sarkanā čili pipara
  • 125 ml balzamiko etiķa
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. melno piparu
  • 500 g Dansukker Ievārījuma cukura (var aizstāt ar 330 g Dansukker ievārījumu cukura "1+3", vai 1 kg baltā smalkā cukura)

Pagatavošana

30 min.
  1. Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Tomātus noblanšē, noņem miziņas un sadala gabalos.
  2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina.
  3. Čili noskalo, izņem sēklotni un sarīvē vai smalki sakapā.
  4. Visas sastāvdaļas, izņemot cukuru, katlā uzvāra un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 15 minūtes. Pievieno cukuru un turpina vārīt vēl 2-10 minūtes*.
  5. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Čatniju pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
  6. * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi