Zandarts ar citronu un garnelēm

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 zandarts
  • 150 g saldā krējuma
  • 1 -2 ēdamk. sviesta
  • 1 tējk. sāls
  • Baltie pipari
  • Pildījumam
  • 200 g lobītu garneļu
  • 1 citrons
  • 2 ēdamk. sviesta
  • Pētersīļi
  • Dilles

Pagatavošana

60 min.
  1. Zivi notīra, noskalo un ierīvē ar pipariem un sāli. Citronu nomazgā un sagriež gabaliņos. Pētersīļus, dilles noskalo un sasmalcina. Citrona gabalus samaisa ar dillēm, pētersīļiem, sviestu un lielāko daļu garneļu. Zivij sānos iegriež šķēlumus. Tos pilda ar daļu no pildījuma, atlikušo pildījumu liek zivs vēdera dobumā, nostiprina ar irbulīšiem. Zivi liek ieziestā cepam traukā. Virsū liek sviesta piciņas. Cep 45 min., 175°C. Pirms zivs gatava, to pārlej ar krējumu. Ēdienu rotā ar garnelēm un plānām citrona šķēlītēm. Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.

Komentāri

Linda 2012. gada 13. augusts 16:22
Zivs sanāca izcili garšīga. Aizmirsu pievienot saldo krējumu beigās, bet nemaz neprasījās. Izkusušais sviests radīja gana daudz mitrumu un ietaupījās arī pāris kalorijas. Citronu gan es pirms griezšanas nomizoju, lai citrons nenomāc visu pārējo garšu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni