Heka ar kariju

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 600 g heka filejas
  • 100 g vārītu izlobītu garneļu
  • 3 tomāti
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 selerijas sakne
  • 1 lauru lapa
  • 5 koriandra sēkliņas
  • 4 svaiga koriandra zariņi
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 ēdamk. karija pulvera
  • 2 ēdamk. skābā krējuma
  • 1 ēdamk. tomātu pastas
  • ¼ l dārzeņu buljona
  • ½ laima miziņas un sula
  • Sviests
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Heka fileju notīra, sagriež palielos gabalos un marinē laima sulā, kam pievienota sarīvēta laima miziņa. Sasmalcina sīpolu un ķiploku. Seleriju sagriež kubiņos, puravu – gredzenos. Tomātus pie kātiņa krusteniski iegriež un noplaucē, tad novelk mizu un sagriež četrās daļās. Sakarsētā sviestā sacep dārzeņus, pārkaisa ar kariju un sautē 2 min. Zivs gabalus ierīvē ar sāli, pipariem un kopā ar marinādi, lauru lapu un koriandra sēkliņām pieliek dārzeņiem. Krējumu un tomāta pastu iemaisa buljonā, ielej formā, vāra 7 min. Beigās pievieno garneles, vāra 1 min. Pasniedz ar pārkaisītām koriandra lapiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni