Drumstalās cepti āboli, ar vaniļas mērci un zemenēm

5 1

Sastāvdaļas

  • Viss produktu daudzums,patiesībā, ir atkarīgs no Jūsu cepešpannas vai cepamā trauka lieluma, es šo saldo cepu tortes veidnē, 28cm diametrs.
  • Pīrāgam:
  • 8 vidēja lieluma āboli
  • 150 gr sviests
  • 100 gr cukurs + 3 ēd.k. cukurs
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 200 gr miltu (skatos,ja vajag,pievienoju vēl)
  • Citrons
  • 3 -4 ēd.k. mandeļu skaidiņas
  • Pēdercukurs
  • Mērcītei:
  • 250 gr saldais krējums
  • 10 -20 gr vaniļas cukurs
  • 3 olu dzeltenumi
  • 5 ēd.k. cukurs
  • Dekorēšanai:
  • Zemenes,cik sirds kāro :)

Pagatavošana

40 min.
  1. Pīrāgam: Uztaisa drumstalas - sviestu,cukuru,miltus,vaniļas cukuru sajauc kopā, veidojot drumstalas.
  2. Ābolus pārdala uz pusēm, izņem serdi(ābolus var sadalīt,cik daļās grib, tas pēc sirds patikas) .
  3. Veidnē liek pusi drumstalu masas, pa virsu kārto ābolu daivas, ābolus apslaca ar citrona sulu un apkaisa (visus) ar tām 3 ēd.k. cukura (es to dariju uz aci,kam saldāks tīk,tas var bērt cik grib).
  4. Pāri visam pārkaisa atlikušo drumstalu masu.
  5. Liek cepties cepeškrāsnī, 175 grādos, apmēram 30 minūtes, 10 min pirms cepšanās beigām, ābolus pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un turpina cept.
  6. Mērcītei:
  7. Saldo krējumu uzvāra un sajauc ar olu dzeltenumiem,kas saputoti ar cukuru un vaniļas cukuru.
  8. Visu vēl pakarsē ūdens peldē vai uz mazas,mazas uguns, lai nedaudz sabiezē. Jāmaisa,lai nepierauj klāt.
  9. Tad gatavo masu liek ledusskapī, lai sastingst un atdziest.
  10. Pasniegt:
  11. Pīrāgu sagriež gabaliņos, liek uz šķīvīša.
  12. Pīrāgu skaisti pārlej ar mērcīti, dekorē ar zemenēm :)
  13. Lai labi garšo!
  14. Manā ģimenē šobrīd šis ir favorītsaldais :) 1.4 mēn jaunais dēlēns tik stiepj roku,lai dod vēl :)
  15. Iesaku saldo ēst ar deserta dakšiņu, jo gana pacietas tās drumstalas beigās sanāk :)

Komentāri

Sonja 2013. gada 29. jūlijs 20:20
Sviestu vieglāk ieberzēt miltu un cukura maisījumā, kad pirms gatavot uz 10 min. sviesta paciņu iemet ledusskapī. Pēc tam, kad samaisīti visi milti un cukuri, tad sviestu ierīvē klāt uz rupjās rīves= ļoti viegli veidot drupačas.
un jā, ikvienai kūkai vajag mazliet sāls šķipsniņu.
un lai drumstalas būtu zeltainākas, piekaisu miltiem pustējkaroti kurkumas.

laba kūka, arī taisu bez mērces. pasniedzot karstu ar saldējumu ir ok
Šokolāde 2012. gada 5. februāris 20:41
Gribu pamēģināt!!!Skan jau ļoti gardi, tā ir vai ne?:)
Mia 2010. gada 19. novembris 21:00
Jā, tikai citrona vietā pārkaisīju ābolus ar kanēli :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti