Kraukšķīgas mozarellas - lašmaizītes

3 1

Sastāvdaļas

  • Laša pagatavošana
  • 200 -300g laša filejas
  • 1 ēdk. sāls, 1 ēdk cukura; (ja patīk sāļāks, tad 2 sālis un 1 cukuru)
  • 0.5 tējk rupji drupinātu melno piparu
  • Maizīšu pagatavošana
  • 6 baltmaizes šķēres
  • 2 tomāti
  • 1 mozarellas siera pika
  • Pētersīļi
  • Olīveļļa

Pagatavošana

20 min.
  1. Laša pagatavošana:
  2. cukuru, sāli, piparus sajauc;
  3. apkaisa lasi, un liek ledusskapī zems sloga uz minimums 6 stundām;
  4. kad lasis gatvs, lieko sāli un cukuru noskalo, un lasi smalki sakapā;
  5. pievieno 1 tējk. olīveļļas;
  6. Maizīšu pagatavošana:
  7. maizītes viegli pārlej ar olīveļļu;
  8. laša masu izkārto uz maizītēm, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem;
  9. tomātus sagriež ripiņās, liek uz maizītes, to pašu atkārto ar sieru;
  10. maizītes izkārto uz paplātes un liek 180g. karstā cepeškrāsnī uz 10min. līdz siers ir izkursis, un garoziņa kļuvusi kraukšķīga;
  11. PS
  12. - der jebkāds mazsālīta laša pagatavošanas veids (un ar to es domāju lasi, kurš nav sāļā, jo cepot, tā garša kļūs stiprāka), tai skaitā cukura un sāls attiecība, galvenais viņam jabūt mazsālītam;
  13. - iesaku arī pamēģināt variantu ar lasī sakapātu un pievienotu saldo papriku (sarkano, dzelteno); - pāris ēdk.

Komentāri

... 2010. gada 18. augusts 09:50
Nekas man nav jālasa. Tev neienāk prātā, ka varbūt esi kļūdījies un ka vairāki cilvēki Latvijā kaut ko sajēdz no zivīm. Nevajag taisīties visām pudelēm par korķi. Ja zivs tiek cepta, kurš iedomāsies uz tās bērt sāli un cukuru un pie tam attiecībā 1:1. Sālot lasi, brētliņas, siļķes(arī renģes) noteiktās attiecībās tiek pievienots cukurs. Piemērs: ja sālot brētliņas liek 1:1, tad tās būs ļoti mīkstas, ja tikai sāli, tad tās būs cietas un nevarās atdalīt no asakām. Un atkārtoju: sāls un cukura attiecībai nav nekāda sakara ar galaprodukta sāļumu, tas atkarīgs no tā cik daudz uzbērsi. Vienkārši nevajag runāt par lietām, no kurām neko nesaproti (par zivju sālīšanu), jo portālu lasa daudz cilvēku un nepareiza informācija nebūtu jāizplata. Kaut gan palasot iepriekšējos komentārus (pēc tava ieteikuma), liekas, ka ir tikai divi viedokļi- tavējais un nepareizais. Par tevis pieminēto gudrumu nezinu. teicamnieks nekad neesmu bijis, bet 2,5 gadus pārtikas tehnologos nolauzu.
... 2010. gada 17. augusts 18:47
Johaidī, ar cukura - sāls attiecību taču nevar ne pārsālīt, ne nedasālīt. Cik daudz uzbērsi, tik sālīts būs. Tu vispār zini, kāpēc dažu zivju sālīšanai lieto cukuru. Jo vairāk cukura, jo zivs mīkstāka. Ar attiecību 1:1 lasis būs sīksts un arī sauss.
... 2010. gada 17. augusts 14:07
Ārprāts!!! Lasim sāli un cukuru 1:1.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas