Sākums > Receptes > Uzkodas

Kraukšķīgas mozarellas - lašmaizītes

2010. gada 12. jūnijs
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
20 min
1. Laša pagatavošana:
2. cukuru, sāli, piparus sajauc;
3. apkaisa lasi, un liek ledusskapī zems sloga uz minimums 6 stundām;
4. kad lasis gatvs, lieko sāli un cukuru noskalo, un lasi smalki sakapā;
5. pievieno 1 tējk. olīveļļas;
6. Maizīšu pagatavošana:
7. maizītes viegli pārlej ar olīveļļu;
8. laša masu izkārto uz maizītēm, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem;
9. tomātus sagriež ripiņās, liek uz maizītes, to pašu atkārto ar sieru;
10. maizītes izkārto uz paplātes un liek 180g. karstā cepeškrāsnī uz 10min. līdz siers ir izkursis, un garoziņa kļuvusi kraukšķīga;
11. PS
12. - der jebkāds mazsālīta laša pagatavošanas veids (un ar to es domāju lasi, kurš nav sāļā, jo cepot, tā garša kļūs stiprāka), tai skaitā cukura un sāls attiecība, galvenais viņam jabūt mazsālītam;
13. - iesaku arī pamēģināt variantu ar lasī sakapātu un pievienotu saldo papriku (sarkano, dzelteno); - pāris ēdk.
Uz augšu