Bifri-biešu frikadeļu zupa

4 1
Sātīga zupa, kura piemērota maziem bērniem, ja vien atceras, ka ar garšvielām nevajag pārspīlēt.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 3-5 vārītas bietes
  • 3 lieli burkāni
  • 1-2 sīpoli ( +1 frikadelēm )
  • 5-8 kartupeļi
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes zaļo zirnīšu
  • 1-2 buljona kubiņi
  • 250 g maltās gaļas ( liellopu, vai jauktās )
  • Zaļumi ( dilles, lociņi, pētersiļi )
  • Malti melnie pipari, sāls, 2 aromātiskie pipari, lauru lapa, universālā garšviela

Pagatavošana

50 min.
  1. Burkānus un sīpolus sagriež mazos kubiciņos un kopā ar arom. pipariem un lauru lapām iemet katlā.
  2. Bietes sarīvē uz rupjās rīves-liek katlā. Pievieno buljona kub.
  3. Sagriež kartupeļus-pievieno zupai.
  4. Malto gaļu liek bļodā, apkaisa ar maltajiem pipariem un sāli, pievieno ļoti smalki sagrieztus ķiplokus, sīpolus un sasmalcinātas dilles, kā arī pustējkaroti universālo garšvielu ( piem. Vegeta ). Kārtīgi samaisa masu un veido mazas frikadelītes-liek katlā.
  5. Pievieno zaļos zirnīšus.
  6. Visu vāra, līdz kartupeļi un frikadeles ir gatavi ( pēc garšas ).
  7. Nobeigumā, zupā saber sagrieztus lociņus, dilles un pētersiļus.
  8. * Nepieciešamības gadījumā var pievienot papildu garšvielas, bet zupa tāpat ir ļoti aromātiska, nav vērts šo aromātu nomākt un sabojāt.
  9. * Zupas porcijai var pievienot skābo krējumu, labi garšo klāt piekosta rupjmaize.
  10. Labu apetīti :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas