Frikadeļu zupa ar makaroniem [fotorecepte

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 -3l ūdens
  • 3 -4 vidēji kartupeļi
  • Saujiņa smalko makaronu
  • 500 g maltās gaļas
  • 1 ola
  • Sāls, pipari
  • 1 -2 buljona kubiciņi
  • Klasiskais kausētais siers Dzintars

Pagatavošana

90 min.
  1. katlā ielejam ūdeni - 2-3l, atkarīgs no katla izmēriem. un liekam uz plīts, lai ūdens sāk lēnā garā vārīties.
    katlā ielejam ūdeni - 2-3l, atkarīgs no katla izmēriem. un l...
  2. kamēr ūdens nav sācis vārīties, ķeramies klāt pie frikadeļu masas gatavošanas. paņemam 500g maltās gaļas (es izmantoju cūkas malto gaļu, var arī izmantot sajauku ar liellopa gaļu - pēc pašu izvēles, kas labāk patīk) un ieliekam to nelielā traukā, pievienojot klāt 1 olu, sāli, piparus, var pievienot arī maltās gaļas garšvielas no Santa Maria. visu sajaucam kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. un varam sākt veidot bumbiņas.
    kamēr ūdens nav sācis vārīties, ķeramies klāt pie frikadeļu...
  3. pirms es sāku veidot bumbiņas, pārbaudu vai masa turēsies kopā. to es daru tā - verdošā ūdenī (katlā) iemetu pirmo bumbiņu un 1-2min vēroju, kas notiek. ja maltā gaļa turas kopā, nejūk ārā, viss kārtībā - masa nav pārāk slapja un bumbiņas turēsies kopā. bet, ja jūtam, ka bumbiņa sāk jukt ārā, pārējai masai var pievienot nedaudz miltu - 1-2 ēdamkarotes, jāskatās pēc tā, cik slapja masa. es personīgi cenšos iztikt bez miltiem, jo tad frikadeles garšo pavisam savādāk un man nepatīk.
  4. tā tad, kad esam pārliecinājušies, ka bumbiņa turās kopā, varam taisīt arī pārējās bumbiņas un samest verdošajā ūdenī, un gaidīt, kamēr bumbiņa uzpeld, ik pa brīdim noņemot putas. ļaujam bumbiņām vārīties apmēram 20-25min.
    tā tad, kad esam pārliecinājušies, ka bumbiņa turās kopā, va...
  5. kamēr frikadeles vārās, varam nomizot 3-4 vidējus kartupeļus un sagriezt kubiciņos.
    kamēr frikadeles vārās, varam nomizot 3-4 vidējus kartupeļus...
  6. pēc izvēles, zupai var arī pievienot kādu burkānu, apceptus sīpolus, bet es šoreiz izvēlējos taisīt bez tiem.
  7. kad frikadeles ir uzpeldējušas, varam pievienot kartupeļus.
    kad frikadeles ir uzpeldējušas, varam pievienot kartupeļus.
  8. pēc tam, kad esam pievienojuši kartupeļus, pēc 10min varam pielikt arī mazos makaronus (vienu saujiņu). kā arī zupai pieberam klāt nedaudz sāli.
    pēc tam, kad esam pievienojuši kartupeļus, pēc 10min varam p...
  9. tālāk vāram visu kopā, līdz kartupeļi un makaroni ir mīksti - apmērām 30 -40 min. pēc 25 min var pievienot labākai garšai 1-2 buljona dārzeņu kubiciņus.
  10. kad pagaršojot jūtam, ka viss ir gatavs, beigās pieliekam puspaciņu klasiskā kausētā siera Dzintars.
    kad pagaršojot jūtam, ka viss ir gatavs, beigās pieliekam pu...
  11. izmaisam kausēto sieru, pavāram vēl 5min un zupa gatava!

Komentāri

jana 2015. gada 19. jūnijs 11:00
ļoti laba zupa

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas