Salāti kaukāziešu gaumē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Asiem salātiņiem vajadzēs
  • 4 vidēja lieluma baklažānus
  • 2 paprikas
  • 1 lielu burkānu
  • 1 lielu sīpolu
  • 3 lielas ķiploku daiviņas
  • Čīli pulveri un melnos piparus
  • Dilles un pētersīļi , ja nav svaigu var kaltētus
  • ½ koriandra graudiņus sasmalcināt piestā vai dzirnaviņās
  • 1 -2 ēdamkarotes vīna etiķa
  • Augu eļļa
  • Sezama sēklas
  • Sāls
  • 1 tējkarote medus
  • Sojas mērce

Pagatavošana

40 min.
  1. Baklažānus ar mizu sagriež plānās strēmelēs
  2. Apkaisa ar rupju sāli – tā noņems sīvumu
  3. Pēc stundas lieko šķidrumu notecini un apcep baklažānus eļļā
  4. Papriku un burkānus sagriez plānās strēmelēs, uzber tiem koriandru. Sīpolu sagriez plānos pusmēnešos.
  5. Ķiplokus un zaļumus sasmalcini.
  6. No vīna etiķa, sezama sēklām, medus un sojas mērces pagatavo mērcīti.
  7. Sajauc dārzeņus ar mērcīti, ja ir vēlme var vēl pievienot eļļu.
  8. Šos salātus gatavo iepriekš, vēlams tos vismaz 4-6 stundas pirms pasniegšanas atdzesēt ledusskapī. Pasniedz ar rīsiem un jēra vai liellopa gaļu. Labi garšo arī ar lavašu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti