Kartupeļu sacepums ar vistu un sēnēm

5 1

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 3
  • Sagrieztas sēnes (šampinjoni) - 100 g
  • Vistu šķiņķīši (bez kauliem) - 3
  • Sīpols - 1
  • Spināti - 100 g
  • Olas - 2
  • Saldais krējums – 200 ml
  • Rīvēts siers - 100 g
  • Sāls, melnie pipari
  • Olīveļļa
  • Sviests

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlēs, sajauc ar olīveļļu, sāli un pipariem. Formu izsmērē ar sviestu un kārto tajā kartupeļu šķēles kā pīrāga pamatni, arī gar formas sāniem. Cep 15-20 min 200 C.
  2. Pa to laiku pagatavo pildījumu. Pannā olīveļļā apcep sīpolu, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu vistu, sautē 5-7 min. Pievieno sēnes, pieber sāli, piparus un gabaliņu sviesta. Sautē vēl ~ 7 min, pēc tam pievieno spinātus. Līdzko spināti saplok, pannu noņem no uguns.
  3. Sakuļ olas ar saldo krējumu, pieber nedaudz sāli.
  4. Kartupeļu garoziņu pārkaisa ar ~1/3 sarīvētā siera, virsū liek pildījumu, pārkaisa ar atlikušo sieru un pārlej ar krējuma – olu masu. Cep 180 C ~ 20 min līdz sabiezē pildījums.
  5. Variants:
  6. Saldo krējumu var aizstāt ar pienu.

Komentāri

Iveta 2015. gada 17. decembris 13:30
Superīgi, ññammīgi. Ties am lava recepte
Judite 2012. gada 6. septembris 14:34
sveiki,kadi ir tie vistu skinkisi svaiga veida vai jau grilleti vai marineti,kadi vini ir kad liekat klat un ja nav vai var citu vistinu likt klat vaigalinju?
Inga 2011. gada 28. jūlijs 01:00
Interesanta recepte. Tik sanak noteikti daudz. Mes esam divi, laikam vajadzes visu samazinat uz 1/2

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni