Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas rulete ar šampinjonu pildījumu

2010. gada 25. aprīlis
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
180 min
1. Gaļas gabalu ar nazi atgriež vaļā (atrullē), jauzmanās lai neizgrieztu cauri. Apkaisa ar 2/3 sāls un piparu.
2. Ar nazi saplacina un smalki sagriež ķiploku. Aizrulē ciet un atstāj ievilkties uz stundu.
3. Pa to laiku: plāksnītēs sagriež notīrītus šampinjonus, kubiņos sagriež sīpolus.
4. Sviesta piku izkausē uz pannas, viegli sasvīdina sīpolus, pieliek šampinjonus. Uz lēnas uguns cepot un maisot pievieno šķipsniņu sāls, piparus un baziliku, pielej 2 ēd. k. grādīgā.
5. Pēc kādas minūtes, kad šampinjoni mīksti, tos izkārto uz gaļas palaga visā tā laukumā tievā kārtā. Pārlej ar nelielu daudzumu majonēzes, aizrullē ciet.
6. Ruletes virskārtu apkaisa ar baziliku, sāli, pipariem.
7. 3 - 4mm sagrieztām speķa šķēlītēm noklāj ruletes virskārtu un visu pārsien ar lina diegu, tā lai visa rulete cieši turētos kopā.
8. Liek cepties cepeškrāsnī uz 180-200 grādu temperatūru uz 1,5-2 stundām.
9. Pasniedz ar blanšētiem dārzeņiem.

Labu apetīti!
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Uz augšu