Cepti vistu spārniņi, majonēzes un tomātu mērces marinādē

5 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • Majonēzes marināde:
  • 1 kg vistas spārniņu
  • 6 ēd. k. majonēzes
  • 1 /2 tējk. malto melno piparu
  • 1 tējk sāls
  • 1 /2 tējk. kaltētu pētersīļu
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 ēd. k eļļas
  • Tomātu mērces marinādē:
  • 1 kg vistas spārniņu
  • 6 ēd. k. tomātu mērces (vēlams SPILVAS KLASISKĀ)
  • 1 /2 tēkjk. malto melno piparu
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. kaltētas saldās paprikas
  • 1 tējk. kaltēta bazilika
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k eļļas

Pagatavošana

60 min.
  1. Apraksts attiecas uz abām marinādēm vienādi.
  2. Vistas spārniņus sadala 2-3 daļās.
  3. Ķiploku sadauza, un smalki sagriež, savieno visas marinādes sastāvdalas, samaisa.
  4. Liek dziļā traukā vistas spārniņu gabaliņus, aplej ar marinādi, samaisa;.
  5. Piespiež ar vāku, šķīvi un atstāj ledusskapī uz 3-5 stundām.
  6. Uz cepampapīra izkāro spārniņus, cep 200 grādos, 30 min no vienas puses, tad, nolej sulu, apriež otrādi, un cep līdz zeltainai krāsai no otras puses.
  7. * Tākā vistas spārviņi ātri cepās, tad šoreiz uzsvars tiek likts uz to lai āda būtu zeltaina, un kraukšķīga.
  8. Pēc vēlēšanās majonēzes marinādei sāls vietā var likt tādā pat daudzumā gaļas, vistas gaļas garšvielas.
  9. Tā pat spārniņus var arī grillēt uz darza grilla.
  10. Ieteikums - spārna trešo daļu nav nekāda jēga cept, labāk būs ja no tām tiks izvārīts vistas buljons, jo cepšanās laikā, tas visitcamāk sadegs. :)
  11. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Anda Vērpēja 29. oktobris 18:50
Ļoti forši sanāca, paldies!
Diāna 2012. gada 8. aprīlis 18:49
Ietekmējos no šīs receptes, bet izdomāju veikt dažas izmaiņas :D Tātad, kečups + majonēze, 2-3 ķiploku daiviņas, pipari, sāls. Un protams jāatstāj ledusskapī uz 1-2 st. :) vista sanāk ne pārāk maiga un ne pārāk asa.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Pamatēdieni

Jaunākās receptes