Krāsnī cepti kartupeļi - mundierī

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 vidēji kartupeļi 6-8cm/d
  • 6 tējk. nerafinētas saulespuķu ēļļas
  • Rupjā sāls, svaigi malti, drupināti melnie pipari

Pagatavošana

50 min.
  1. kartupeļus cītīgi nomazga (nemizo);
  2. pārggieš gareniskākajā virsienā uz pusēm;
  3. liek uz cepampaplātes ar griezto pusi uz augšu;
  4. uz katra katupeļa grieztās virsmas uzlej 1 tējk. eļļas, uzdrupina šķipsninu sāls, un melnos piparus;
  5. liek cepties uz 30-45min karstā cepeškrāsnī, temperatūra - 200;
  6. PS
  7. Pasniedz ar skābētu kāpsotu salātiem(sk. kāposti, sīpoli, ner. saulp. eļļa), kefīru, pienu. Kā "mērci" izmanto ner. saulp. eļļu, kurai uzdrupina sāli. Katrs kartupeļu pusītes mizo pats.
  8. Ēdiena īpatnība tāda, ka visas sastāvdaļas ideāli sader kopā, kurus apvieno tieši ner. saulp. eļļas garša.

Komentāri

vik 2012. gada 7. februāris 18:37
Kartupeļu garšai baigi no svara ir vai kartupeļi ir slapjie vai miltainie! Ja godīgi, tad priekš manīm, jo miltaināki, jo labāki... slapjos vispār neatzīstu, pat zupām...
Bet nu protams, beigās katrs piemeklē labāko savām kārpiņām! ;)
Raffaella 2012. gada 7. februāris 16:23
neteiktu, ka bija baigi garšīgie. drīzāk bezgaršīgi. nezinu, varbūt par maz sāli un piparus liku. Bet kartupelīši toties izskatījās smuki. Beigās uzsviedu pa virsu sviestu un vēl drusku sāli un bija labi. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni