Karaliskā biezpiena kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 2 āboli
  • 2.5 glāze/s miltu (500 ml)
  • 1 glāze/s cukura (200 ml)
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 3 olas
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • Cepamais pulveris
  • Vaniļas cukurs
  • Pūdercukurs
  • Žāvēti augļi
  • 1 tējk. kartupeļu cietes

Pagatavošana

90 min.
  1. Sviestu vai margarīnu sarīvē uz rupjas rīves un pievieno pusi glāzes cukura, miltus un cepamo pulveri.
    Sviestu vai margarīnu sarīvē uz rupjas rīves un pievieno pus...
  2. Ar rokām saberž sastāvdaļas, izveidojot vienmērīgas drumstalas.
  3. Pusei no drumstalu masas pievieno vienas olas dzeltenumu un skābo krējumu, izveidojot izveltnējamu mīklu.
    Pusei no drumstalu masas pievieno vienas olas dzeltenumu un...
  4. Biezpienu ar atlikušo cukuru un olu dzeltenumiem samaļ vai sablendē, pievieno vaniļas cukuru, kartupeļu cieti un žāvētos augļus.
    Biezpienu ar atlikušo cukuru un olu dzeltenumiem samaļ vai s...
  5. Atsevišķi saputo olu baltumus (tiem var pievienot šķipsniņu pūdercukura labākai putošanai), kurus iecilā biezpiena masā.
  6. Kūkas pamatni veido, izveltnējot un izklājot mīklu. Virsū liek pusi no gatavās biezpiena masas, tad kārto mizotas ābola šķēles un atlikušo biezpienu.
    Kūkas pamatni veido, izveltnējot un izklājot mīklu. Virsū li...
  7. Virsū ber atlikušās mīklas drumstalas.
  8. Cep nelielā karstumā aptuveni 1 stundu, līdz maliņas kļūst zeltainas. Pasniedz atdzesētu.

    Labu apetīti!
    Cep nelielā karstumā aptuveni 1 stundu, līdz maliņas kļūst z...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sintija 2016. gada 27. septembris 15:59
Bet mīkla sanāk par daudz, tāpēc vari droši taisīt 2/3 no produktu daudzuma( tieši mīkla). Es daļu izcepu otrā kūkā, jo citādi par biezu būtu. Un es ābolus sarīvēju, lai sulīgāk būtu un liku kārtās- āboli, biezpiens, āboli, biezpiens un drumstalas.
Jūlija 2016. gada 3. augusts 21:24
Baigi gardā,bet kkā trūka...
Nika 2015. gada 3. decembris 21:26
Izcepu.Visu pēc receptes,dievinu visu,kas ir ar biezpienu.Bet šo kūku otreiz neceptu,nav gaidītā efekta.Padomam,ja nu kāds ceps:
Cukuru likt nedaudz mazāk,jo pārāk salds,ābolus ņemtu skābus,jeb es pat ābolu vietā iebērtu brūkleņu vai dzērveņu kārtu,un nu,pat nezinu,bet man galīgi šī mīkla neiet kopā ar biezpienu.Visā visumā ir ēdama,bet...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize