Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Karaliskā biezpiena kūka

2010. gada 7. februāris
Foto: Renāte Gekiša
Biezpiens ir viennozīmīga šīs kūkas zvaigzne. Apvienojumā ar āboliem un žāvētiem augļiem, garša ir pasakaina.
Pagatavošana
90 min
1. Sviestu vai margarīnu sarīvē uz rupjas rīves un pievieno pusi glāzes cukura, miltus un cepamo pulveri.
Foto: Renāte Gekiša
2. Ar rokām saberž sastāvdaļas, izveidojot vienmērīgas drumstalas.
3. Pusei no drumstalu masas pievieno vienas olas dzeltenumu un skābo krējumu, izveidojot izveltnējamu mīklu.
Foto: Renāte Gekiša
4. Biezpienu ar atlikušo cukuru un olu dzeltenumiem samaļ vai sablendē, pievieno vaniļas cukuru, kartupeļu cieti un žāvētos augļus.
Foto: Renāte Gekiša
5. Atsevišķi saputo olu baltumus (tiem var pievienot šķipsniņu pūdercukura labākai putošanai), kurus iecilā biezpiena masā.
6. Kūkas pamatni veido, izveltnējot un izklājot mīklu. Virsū liek pusi no gatavās biezpiena masas, tad kārto mizotas ābola šķēles un atlikušo biezpienu.
Foto: Renāte Gekiša
7. Virsū ber atlikušās mīklas drumstalas.
8. Cep nelielā karstumā aptuveni 1 stundu, līdz maliņas kļūst zeltainas. Pasniedz atdzesētu.

Labu apetīti!
Foto: Renāte Gekiša
Uz augšu