Pupiņu sildošais ķencis

4 1

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • Priekš 2 porcijām
  • Raibās pupiņas - puskrūze
  • Ziemā - konservēti tomāti 200 g (svaigiem ir nebaudāmi)
  • Sīpols 1 gabals
  • Latvijas (lillīgais) ķiploks 1 galviņa
  • Svaigi malti melnie pipari 20 malieni ar dzirnaviņām
  • Jūras sāls arī 20 malieni ar dzirnaviņām
  • Tabasco 5 piles
  • Kečups 2 zupas karotes
  • Žāvēta gaļa 200 g

Pagatavošana

40 min.
  1. Izmērcē raibās pupiņas (ja svaigas pietiks ar 2h)
  2. Kad izmirkušas liek vārīties līdz ir vidēji mīkstas, tad nokāš un nedaudz pasautē kopā ar sīpoliem, kuri smalki sagriezti jau tevi gaidīja :) un 2 tējkarotēm olīveļļas. Kamēr sūt sataisam pārējo, proti, ūdens - tik pat daudz cik pupiņas (šajā gadījumā pus krūze), labs ķiploku kečups, 5 ķiplokdaivas smalki sakapātas, divi lieli sablaizīti tomāti, 20 malieni melno piparu, 20 malieni jūras sāls. To visu bišķi uzmaisa un liek klāt pupiņām un sīpoliem brīdī, kad tie ir izsutuši Tev vēlamā kondīcijā. Tas viss vārās.. tad samaļ žāvētu cauraudža gabaliņu (200g) un piepludina klāt. Pēc 15 minūtēm piešpricējam tobasco 5 - 10 pilienus un vēl kādas 4 ķiplokdaivas (smalki sakapātas, ne izžmiegtas). Kad tas veikts - pakurinam vēl 5 minūtes un liekam galdā!
    Kad izmirkušas liek vārīties līdz ir vidēji mīkstas, tad nok...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni