Cepta siera kūka ar ievārījumu

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Recepte bija publicēta žurnālā Ieva. Oriģināla paredzēts divreiz vairāk siera - 400 g. Manuprāt, pietiek ar vienu iepakojumu -200 vai 250 g, neesmu pārliecināta, ka ar lielāku daudzumu kūka sarecēs. Vēl tur bija paredzēta virsa - 100 g skābā krējuma+50 g cukura+pustējkarote vanilīncukura sajauc un pārlej gatavai kūkai, tad liek to vēlreiz krāsnī 250 grādos uz desmit minūtēm. Galarezultātā mīkla pārcepas un ir pārāk cieta. Tādēļ es šo virsmu atmetu, nav taču vajadzīgas liekas kalorijas, vai ne?
Mīkla ir ļoooti garšīga!

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 100 g sviests
  • 150 g milti
  • 1 ēd.k. ūdens
  • Ceturdaļtējkarote kanēlis
  • Nažagals muskatrieksts
  • 50 g cukurs
  • Pildījumam:
  • 200 g krējumsiers
  • 100 g cukurs
  • 3 olas
  • 100 g krējums
  • 1 ēd.k. kartupeļu milti
  • 1 tējk. vanilīncukurs
  • Puscitrons
  • Ievārījums

Pagatavošana

80 min.
  1. Pamatnei paredzētos produktus sajauc, daudz nemīcot, uz brīdi ieliek ledusskapī.
  2. Tad mīklu ieklāj tortes veidnē ar noņemamām malām, izveido arī nelielas maliņas.
  3. Sakarsēta krāsnī cep 10-15 min. 180 grādu temperatūrā.
  4. Pildījumam krējumsieru ar pārējām sastāvdaļām (t.sk. citrona sula un rīvēta miziņa) saputo, lai masa viendabīga.
  5. Lej pavirsu viegli apceptajai pamatnei un turpina cept vēl 50 minūtes.
  6. Atdzesētu kūku, pārziež ar ievārījumu (pēc gaumes un iespējām). Man garšo ar dzērveņu vai brūkleņu.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Zaizai 2011. gada 7. jūnijs 01:19
Sacepas arī ar 400 gramiem siera, bet to krējumu vienkārši uzlej padzisušai kūkai virsū, viņš smuki savelkas, ja vēl drusku ledusskapī patur, ļoti ok. Kad kūka padziest, vidiņš iekrīt un saveidojas maliņas, kas neļauj tam krējumam notecēt :) Un es lieku 150 gramus cukur uz 400 gramiem siera, piespiežu klāt citrona sulu, tā ka krējums augšā pašā laikā :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize