Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptas olas dārzeņu biezenī

2009. gada 18. novembris
Foto: Gunta
Pagatavošana
70 min
1. Burkānus notīra, sagriež gabaliņos. Blanšē sālītā ūdenī 5 min., nolej ūdeni un notecina.
2. Sasmalcina pētersīli.
3. Notīra kartupeļus, sagriež gabaliņos, vāra sālsūdenī, nolej ūdeni. Kartupļus saspaida.
4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
5. Katlā uzkarsē pienu, pieliek saspaidītos kartupeļus un sajauc. Pieber sāli, 2 ēd.kar. sviesta, burkānus, pētersīļa zaļumus.
6. Masu liek ietaukotā cepamtraukā, izveido 4-6 padziļinājumus, katrā iesit olu.
7. Bekonu sagriež gabaliņos un pārkaisa. Masai uzliek sviesta piciņas, liek cepeškrāsnī, cep līdz izcepas olas (~15 min).
Uz augšu