Dārzeņu biezzupa ar šķiņķi un kausētu sieru

5 1

Sastāvdaļas

  • Dārzeņi
  • 4 palieli puķukāposta zariņi
  • 2 -3 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • Gabals purava
  • 2 sīpoli
  • Pāris ķiploki
  • (Dārzeņus var likt kādi garšo un variēt proporcijas. Labi iederas mini biete, kabacis, tomāts, utt.)
  • 150 ml saldā krējuma(nepilna mazā paciņa)
  • 1 /3 iepakojuma kausētā siera Dzintars
  • 150 g kūpināta šķiņķa
  • Sāls
  • 1 dārzeņu buljona kubiņš
  • *iederas baltmaizes grauzdiņi

Pagatavošana

45 min.
  1. Dārzeņus notīra, nomazgā un cietākos dārzeņus - burkānus, bietes - sagriež mazākos gabalos. Visu liek palielā katlā, pārkaisa nedaudz sāli un pārlej ar ūdeni, lai visi dārzeņi būtu pārklāt. Ūdeni nevajag pieliet par daudz, ja beigās sanāks par biezu tad var pieliet klāt.
  2. Dārzeņus vāra, kamēr mīksti, tad pieliek buljona kubiņu un vāra kamēr tas izšķīst.
  3. Pa to laiku smalki sagriež šķiņķi un apcep.
  4. Katlu ar dārzeņiem ņem nost no uguns un sablenderē viendabīgā masā, tas jādara uzmanīgi, lai neapplaucētos.
  5. Kad dārzeņi sablenderēti pielej saldo krējumu un pieliek 1/3 paciņas kausēto sieru, sablenderē vēlreiz.
  6. Beigās pievieno apcepto šķiņķi, var pievienot smalki sagrieztus lociņus. Pasniedz ar grauzdiņiem.

Komentāri

eliina_g 2010. gada 8. septembris 12:11
Tiešām gardi! :)
+ pie dārzeņiem klāt vēl izmantoju zaļos zirnīšus.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas