Taškentas plovs

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra vai liellopa gaļu
  • 500 g burkānu
  • 600 ml ūdens
  • 500 g rīsu
  • 1 liels sīpols
  • 2 ēd. k. rozīņu
  • 2 ēd. k. izmērcētu turku zirņu
  • 1/2 tējk. krusta ķimeņu
  • 1 tējk. kurkumas
  • Nedaudz safrāna
  • 1 galviņa ķiploka

Pagatavošana

120 min.
  1. 1 lielu sīpolu sagriež pusgredzenos. Čuguna katliņā ielej eļļu (nevajag skopoties), sakarsē. Sīpolus lēnām apcep zeltainus
  2. Kamēr cepas sīpoli 500 g jēra vai liellopa gaļu sagriež palielos gabalos, liek klāt sīpoliem un apcep.
  3. Kamēr cepas gaļa, 500 g burkānu sagriež stienīšos. Kad gaļa apcepusies, pievieno burkānus. Turpina cept.
    Kamēr cepas gaļa, 500 g burkānu sagriež stienīšos. Kad gaļa...
  4. Pielej 600 ml ūdens sāli, vāra vidējā karstumā.
  5. Pēc 10 minūtēm
  6. 500 g rīsu nomazgā, uzkaisa 1ēk sāli, aplej ar verdošu ūdeni, labi samaisa, lai sāls izšķīst. Ļauj 30 min uzbriest.
  7. Zupai pievieno garšvielas: rozīnes, izmērcētus turku zirņus, krusta ķimenes, kurkumas pulveri, nedaudz safrānu. Visu labi samaisa, ļauj īsi uzvārīties.
    Zupai pievieno garšvielas: rozīnes, izmērcētus turku zirņus,...
  8. Pa to laiku rīsus ieber sietā, ļauj notecēties. Pēc pāris minūtēm rīsus vienmērīgi izdala pa virsu gaļai un dārzeņiem, nemaisa, tikai izlīdzina.
  9. No 1 galviņas ķiploka nodala pāris daiviņas. Daiviņas un atlikušo galviņu ar visu mizu iegremdē rīsos. Tālākais process ir balstīts vairāk uz izjūtām: ja ir daudz ūdens virs rīsiem, tad vāra bez vāka, ja maz ūdens, tad ar vāku. Kad ūdens virs rīsiem vairs nav redzams, visu labi apmaisa, turpina vārit, līdz rīsi gatavi. Mitrumu regulē ar vāku.
    No 1 galviņas ķiploka nodala pāris daiviņas. Daiviņas un atl...
  10. Servē lielā traukā un visi kopīgi ēd ar karotēm no lielā trauka.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sana 2014. gada 31. maijs 12:22
Tie kas nekad nav gatavojushi taada tipa eedienu, mulkibas raksta tik. Kad bruunajam siipolam pievieno galju, tas dod savu sulu, kamdelj sipols vairs nepaliek melns, bet smuki sauteejas, ja tomeer nedaudz rauj klaat, var pieliet mazliet uudeni.
Uk... 2013. gada 11. novembris 14:48
Recepte ļoti laba. Tikai brīnos par cilvēku komentāriem, tā vien šķiet ka ir daži cilvēli kas nekad neko nav cepuši vai gatavojuši. Secība nav laba? Muļķības... Te viss ir kārtībā.
Gita 2012. gada 19. janvāris 21:44
Gaļu tā kā vajadzētu kārtīgi izcept, ja negribi lenteni vai salmonellu!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni