Vienkāršā ābolu kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • Biskvītam
  • 4 olas
  • 4 ēd. k. kviešu miltu
  • 4 ēd.k. cukura
  • Pildījumam
  • 4 (skābi) āboli
  • Ābolu ievārījums
  • Garnējumam
  • Pusglāze cukura
  • Pūdercukurs
  • Jebkas cits, kas jūsuprāt, labi izskatās
  • Sastāvdaļas var variēt (biskvītam). Jāievēro, ka attiecība - cukurs:milti:olas ir 1:1:1

Pagatavošana

40 min.
  1. Sāk ar biskvīta pagatavošanu.
    Sāk ar biskvīta pagatavošanu.
  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem
  3. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru
  4. Dzeltenumos iesijā miltus
  5. Saputo baltumus un pievieno dzeltenumiem
  6. Iesmērē cepamo veidni ar sviestu, iekaisa mannu vai miltus un dibenā kārto ābolu šķēlītes
  7. Ielej viednē mīklu
  8. Liek cepties (180 grādos) līdz zeltainam brūnumam
  9. Var nedaudz atdzesēt un tad biskvītu izņem no veidnes un apgriež otrādi (ar āboliem uzaugšu). Ja kādi āboli pielipuši pie formas, tas nekas, tos noskrubina un noliek atpakaļ. Tā kā "ābolu pusē" izveidojusies "iedobe", to piepilda ar ievārījumu.
  10. Izkausē cukuru un pārlej pār uzsmērēto ievārījumu, ātri izlīdzina
  11. Pārber pūdercukuru vai arī garnē pēc ieskatiem

Komentāri

Kārumniece 2010. gada 28. marts 17:51
Paldies, superīga recepte. Saliku pirms cepšanas virsū aveņu ievarījumu. Vairāk neko arī neprasījās. Ievārījums izgāja cauri mīklai, virspusē gadi sacukurojoties. Kūka pazuda piecās minūtēs :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti