Sākums > Receptes > Deserti

Vienkāršā ābolu kūka

2009. gada 2. oktobris
Foto: Agnese G.
Pagatavošana
40 min
1. Sāk ar biskvīta pagatavošanu.
Foto: Agnese G.
2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem
3. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru
4. Dzeltenumos iesijā miltus
5. Saputo baltumus un pievieno dzeltenumiem
6. Iesmērē cepamo veidni ar sviestu, iekaisa mannu vai miltus un dibenā kārto ābolu šķēlītes
7. Ielej viednē mīklu
8. Liek cepties (180 grādos) līdz zeltainam brūnumam
9. Var nedaudz atdzesēt un tad biskvītu izņem no veidnes un apgriež otrādi (ar āboliem uzaugšu). Ja kādi āboli pielipuši pie formas, tas nekas, tos noskrubina un noliek atpakaļ. Tā kā "ābolu pusē" izveidojusies "iedobe", to piepilda ar ievārījumu.
10. Izkausē cukuru un pārlej pār uzsmērēto ievārījumu, ātri izlīdzina
11. Pārber pūdercukuru vai arī garnē pēc ieskatiem
Uz augšu