Sākums > Receptes > Konservējumi

Ābolu - apelsīnu ievārījums

2009. gada 30. septembris
Foto: Ilze Lipska
Ābolu ievārījums ir fantastisks pats par sevi! Mums ģimenē garšo visi ievārījumi, kur vien ābols klāt!
Pagatavošana
60 min
1. Ābolus nomizo un sagriež.
Foto: Ilze Lipska
2. Klāt pierīvē apelsīna miziņu, un var arī pašu apelsīnu (bet mums no apelsīna procesa gaitā nekas nepalika pāri, bērnam ļoti garšoja).
Foto: Ilze Lipska
3. Vārīsim divus ievārījumus vienlaicīgi - vienā katliņā - āboli ar apelsīniem, otrā - āboli ar apelsīniem un kanēli. (tas tāpēc, ka es mājās esmu vienīgā, kurai garšo kanēlis, ja garšo visiem, tad iesaku pielikt nedaudz kanēli visam klāt).
Foto: Ilze Lipska
4. Ielej katliņos nedaudz ūdens, uzber cukuru, un liek vārīties.
Foto: Ilze Lipska
5. Regulāri apmaisot, vāra, līdz ievārījums gatavs -kad pilīti uzpilina uz šķīvja, tā nenotek.
6. Tad pilda burciņās, kas iepriekš ar karstu ūdeni izmazgātas.
7. Kad ievārījums atdzisis, aizskrūvē, un nes uz pagrabu.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu