Marinēti ķiplociņi

3 1
Parasti no gurķu burkas pirmos izmakšķerēju ķiplociņus, tāpēc šādas mazas ķiplociņu burciņas ir vienkārši ideāls uzkožamais!

Sastāvdaļas

  • Ķiploki
  • 2 lauru lapas
  • 2 krustnagliņas
  • 4 smaržigie pipari
  • 300 ml ūdens
  • 60 g 9% etiķia
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Ķiplokus notīra.
  2. Tad vāra marinādi - lej katlā ūdeni, 300 ml, pievieno 2 lauru lapas, 4 smaržīgos piparus, 2 krustnagliņas, 1 ēd. k. sāls, nepilnu ēd. k. cukura un uzvāra.
  3. Pievieno ķiplokus un 10 minūtes pavāra.
    Pievieno ķiplokus un 10 minūtes pavāra.
  4. Tad pielej etiķi 9% - 60 gramus
  5. un lej burkās, aizvāko, apgriež otrādi un ļauj lai atdziest.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ruudis 2012. gada 28. oktobris 13:31
Nav jAuztraucas par to, ka ķiploki kļūst zili. Nekas indīgs tas nav, vienkārši ķīmiski tiek pārveidoti ķiplokā esošie sēra savienojumi un rodas neliels daudzum vara sulfāta, kas dod zilo krāsu.
iveta 2011. gada 27. oktobris 13:15
No 1/2 kilograma ķiploku sanāk divas 1/2 litra burciņas.
Labāk tikai apliet ar marinādi, vārot vai karsējot ķiploki zaudē asumu :)
vizma 2011. gada 29. jūlijs 20:57
Ja tieši tādos daudzumos kā minēts gatavo tad sanāk piepildīt vienu puslitrīgo burciņu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi