Marinētu gurķu kārums

5 1
Var baudīt jau otrā dienā! Ņammīgi!

Sastāvdaļas

  • Gurķi - šķēlītēs (var arī gareniski)
  • 4-5 daiviņa/s ķiploka
  • Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 1 glāze/s cukura
  • 2 ēd. k. sāls
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 1 glāze/s etiķa 9%
  • Paprikas šķēlītes

Pagatavošana

20 min.
  1. Gurķus, ķiplokus saliek burkās.
  2. Vāra marinādi - visu kopā, arī etiķi. Kad sāk vārīties, ieliek paprikas šķēlītes tik daudz,cik burku un vāra 7 min.
  3. Tad katrai burciņai ar gurķiem uzliek virsū vienu paprikas šķēlīti un pārlej ar marinādi, aizvāko un sasedz silti līdz nākamai dienai. Var vākot ar metāla vākiem vai uzskrūvējamiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ināra 2011. gada 18. augusts 09:57
Skatoties cik lielās burkās pildat. Gurķus saliek blīvi,diezgan daudz burkas sanāk,ja 0.5-0.7l,vismaz 6-8
madara 2011. gada 17. augusts 16:02
cik daudz burkām snāk šada daudzuma marināde??????
Ināra 2011. gada 9. augusts 07:16
Gurķus griež ripiņās uzreiz burkās,kamēr pilna,apakšā liek ķiploku daiviņas,cik pati gribi stipru

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi