Melleņu - banānu mafini

2009. gada 30. augusts
Foto: Depositphotos.com
Zeltaini, ļoti gardi mafini!
Pagatavošana
40 min
1. Vienā bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, kurkumu un sāli (esiet uzmanīgi ar sodu, var arī iztikt, ja ir cepamais pulveris).
2. Otrā bļodā samaisa olu, eļļu, jogurtu un vaniļu.
3. Samaisa abu bļodu sastāvu kopā, līdz veidojas vidēji bieza masa. Ja ir par šķidru, var vēl pielikt miltus.
4. Samīca vai sablenderē banānus (iesaku mīcīt, jo tad var gadīties kāds gabaliņš banāna, kas ir ļoti garšīgi), pieliek tos klāt mīklai.
5. Mīklu liek mafinu formiņās tā, lai aizņemtu 2/3, cepjot tie piepūtīsies. Ja metāla formiņas, tās vajag iesmērēt ar eļļu, lai varētu izdabūt ārā. Mīklas virspusē uzber mellenes.
6. Cep cepeškrāsnī, kamēr gatavi. Kad nedaudz padzisuši, var pārkaisīt ar pūdercukuru. Gatavību nosaka iedurot koka irbulīti - ja pie tā nelīp mīkla - tad gatavs.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu