Asā tomātu mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas
  • 5 – 6 palieli tomāti
  • 2 -5 serrano (asie) pipari, atkarībā, cik ass patīk
  • 2 – 3 ķiploka daiviņas
  • Trešdaļa glāzes ūdens
  • 0.5 sīpola
  • Olīveļļa
  • 2 – 4 ēdk. vistas buljona
  • Sāls
  • Melnie pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Pagatavošana:
  2. • Tomātus, nesagrieztus, ieliek dziļā pannā kopā pipariem, pielej ūdeni un uzvāra.
  3. • Jāmaisa ir lēni un regulāri, lai tomāti neizjuktu pavisam. Pēc uzvārīšanās vāra un maisa vēl 5 minūtes.
  4. • Pēc tam nokāš lieko ūdeni.
  5. • Vistas buljonu un saspiesto ķiploku sablenderē, kamēr ķiploks pilnībā izšķīdis. Buljona vietā var izmantot arī lieko ūdeni no vārītajiem tomātiem.
  6. • Tad blenderī pievieno tomātus ar pipariem un vēlreiz blenderē, dažas sekundes, tā, lai masa ir pabieza.
  7. • Cepampannā olīveļļā apcep sīki sagrieztu sīpolu, līdz tas ir zeltaini brūns. Tad tam pievieno sablenderētos tomātus un pasautē 5 – 8 minūtes, ik pa laikam pamaisot, lai nepiedegtu.
  8. • Sāli un melnos piparus pievieno pēc garšas.
  9. • Pasniedz aukstu vai siltu, ar gaļas ēdieniem vai dārzeņu ēdieniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas